در این مقاله ما به بررسی دقیق طلاق توافقی می پردازیم و به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ می دهیم. قبل از وارد شدن به این مبحث به چند سوال مطرح شده در این زمینه پاسخ می دهیم.
طلاق توافقی به درخواست چه کسی مطرح می شود؟
طلاق توافقی چون از توافق زوجین بر سر جدایی است فرقی نمی کند توسط چه کسی مطرح گردد. مانند طلاق نیست که حتما باید توسط زوج در دادگاه مطرح گردد.
طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
طلاق توافقی چون بنا بر توافق زوجین می باشد مثل طلاق های دیگر زمان بر نمی باشد و در حدود ده روزه کل پروسه طلاق انجام می شود.
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش؟
در تمام رای های طلاق توافقی (گواهی عدم امکان سازش)نوشته می شود و مدت اعتبار آن سه ماه است. اگر بعد از سه ماه به دفترخانه مراجعه نکنند جهت انجام طلاق گواهی از اعتبار ساقط می شود و کلیه ی توافقات آن ساقط می گردد.
پشیمانی یکی از زوجین قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش امکان پذیر است؟
در صورت پشیمانی هر کدام از زوجین تا قبل از صدور رای طلاق توافقی (گواهی عدم امکان سازش) حتی اگر توافق نامه امضاء کرده باشند و یا دادخواست طلاق را ثبت کرده باشند، رای طلاق توافقی صادر نمی شود.
آیا برای انجام طلاق توافقی می توان وکیل گرفت؟
تمام مراحل طلاق توافقی با حضور وکیل و بدون نیاز به حضور موکل انجام می گیرد و هریک از زوج و زوجه اجازه دارند برای خود وکیل اختیار نمایند.
هزینه انجام طلاق توافقی به عهده کدام طرف است زوج یا زوجه؟
در طلاق توافقی هزینه طلاق توافقی برعهده دو نفر است که می توانند بر سر هزینه ها توافق نمایند.ولی هزینه ثبت دادخواست در دفتر خدمات قضایی الکترونیک بر عهده کسی است که با حضور در دفتر قصد ثبت دادخواست را دارد. اگر هر دو به دفاتر مراجعه نمایند این هزینه بر عهده هر دو می باشد.
حال بعد از طرح این سوالات و پاسخ به آن ها برای روشن شدن بیشتر مطلب به ادامه مقاله می پردازیم تا در مورد وکیل طلاق توافقی توضیحات بیشتری ارائه شود. بعد از مطالعه این مقاله در صورت داشتن هر سوال و ابهامی می توانید با موسسه حقوقی اوستا تماس حاصل فرمایید و از خدمات مشاوره رایگان این موسسه استفاده نمایید.
طلاق توافقی
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در قانون تعریف نشده است. در طلاق توافقی زوجین با هم توافق می کنند از یکدیگر جدا شوند و این توافق در دادگاه به ثبت می رسد. تمام موارد در این طلاق توافقی می باشد و طبق توافق زوجین است. نوع این طلاق از دسته ی طلاق های بائن است که زوج در مدت عده حق رجوع به زن را نخواهد داشت.
در این نوع طلاق زوجین بر سر تمام مسائل از جمله: مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، دارایی های به دست آمده در طول زندگی مشترک و حضانت فرزندان در صورت داشتن فرزند مشترک توافق می نمایند و دادخواست خود را در دفاتر الکترونیک قضایی به ثبت میرسانند.
طبق ماده چهار قانون حمایت از خانواده مصوب 1391 بند نه رسیدگی به انواع طلاق من جمله طلاق توافقی در صلاحیت دادگاه خانواده بود از سال 1397 وکلا و زوجینی که قصد داشتن طلاق توافقی بگیرند با حضور در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست خود را مبنی بر طلاق توافقی ثبت می کردند اما در مورخ 1/9/ 1397 مطابق بخشنامه شماره یک 55/13104/ 9000 مورخ 5/9/1397 خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دفتر های مذکور مجاز به ثبت درخواست بدون داشتن گواهی مرکز غربالگری یا مشاوره خانواده نیستند.اصلاحاً به آن"گواهی عدم انصراف از طلاق" گفته می شود.پس در تهران از تاریخ 1/9/1397 برای زوجین متقاضی طلاق توافقی ثبت نام در سایت مشترک قوه قضاییه و سازمان بهزیستی اجباری می باشد. این قانون فعلا در مورد طلاق توافقی انجام می گیرد و در مورد سایر طلاق های رویه بر منوال گذشته است یعنی مراجعه به دادگاه خانواده و ادامه روند گذشته.
مزایای اخذ وکیل در طلاق توافقی
- در صورت داشتن وکیل طلاق توافقی طرفی که وکیل دارد دیگر نیازی به حضور در دادگاه ندارد و وکیل کلیه پروسه را طی می نماید.
- اگرچه وکیل گرفتن مستلزم هزینه و حق الوکاله است اما از هزینه های بی جهت جلوگیری می شود.
- حضور وکیل طلاق توافقی از تنش ها و اختلافات ناشی از رویارویی زوجین جلوگیری می نماید.
- اگر دادخواست طلاق توافقی ناقص یا با اشکال انجام شود منجر به طولانی شدن روند رسیدگی می شود پس بهتر از برای این کار از وکیل استفاده شود تا از اتلاف وقت جلوگیری شود.
- یکی از آسانترین و سریعترین پرونده های طلاق، طلاق توافقی است، اما همه می دانند در جای که توافق های زوجین زیاد، مدت دار و یا پیچیده است، نیاز به کسی است که از اطلاعات حقوقی کافی برخوردار باشد. لذا توصیه بر این است که حتی الامکان در تمام مراحل از وکیل طلاق توافقی استفاده کنید.
هزینه های طلاق توافقی
هزینه پنج جلسه مشاوره جهت دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق برای طلاق توافقی تقریبا پانصد و بیست هزار تومان است .كه به تفکیک میتوان گفت: هزینه هر جلسه مشاوره پنجاه و دو هزار تومان که جمعا برای هر دو نفر صدو چهار هزار تومان و در مجموع پنج جلسه پانصد و بیست هزار تومان می شود.
یکی دیگر از هزینه ها برای طلاق توافقی هزینه دادرسی برای طلاق توافقی است که در دفتر خدمات الکترونیک قضایی هنگام ثبت دادخواست اخذ می گردد.
نکته ای که قابل ذکر است در مناطقی که اینگونه دفاتر تاسیس شده است مبلغ دویست هزار تومان به حساب قوه قضاییه پرداخت می گردد.با توجه به این که طلاق توافقی دادخواست غیر مالی است هزینه دادرسی غیر مالی اخذ می گردد.
حق الوکاله وکیل طلاق توافقی در صورتی که هر یک از زوجین دارای وکیل باشند هم باید به هزینه های مربوط به طلاق توافقی اضافه کرد.حق الوکاله وکیل در طلاق توافقی هم طبق تعرفه حق الوکاله وکلای دادگستری بر اساس توافق بین وکیل و هر یک از زوج و زوجه است.
پس از گواهی عدم انصراف از طلاق که در طلاق توافقی صادر می شود پرداخت هزینه دفترخانه است که طلاق توافقی در آنجا واقع می گردد.تعرفه فعلی دفاتر طلاق برای ثبت طلاق توافقی با احتساب ده درصد که به حساب دولت ریخته میشود حدود هفتصد هزار تومان می باشد.
مدارک مورد نیاز طلاق توافقی
- اصل سند ازدواج یا رونوشت آن
- مدارک هویتی زوجین
- در صورت اینکه زوجه وکالت در طلاق داشته باشد اصل وکالت نامه محضری
- توافق نامه تنظیم شده میان زوجین
- گواهی عدم بارداری زوجه
- گواهی از پزشک قانونی در صورت واقع شدن طلاق در دوران عقد
- گواهی عدم انصراف از طلاق
بعد از مطالعه این مقاله در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهامی می توانید با موسسه حقوقی اوستا تماس حاصل نمایید و از خدمات مشاوره رایگان این موسسه استفاده نمایید 45403-021
لینک کوتاه مطلب:
لینک شبکه اجتماعی:
1- ایلنا نیوز
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: