در طول روز افراد بسیاری در مراجعه به مراکز مختلف و یا در هنگام استخدام نیاز به اخذ گواهی عدم سوء پیشینه پیدا میکنند که این امر موجب طرح این سوال میشود که مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه چه مراحلی است یا به عبارت دیگر چه مراحلی را باید طی کرد تا بتوان این گواهی را اخذ کرد؟
قبل از پاسخ به این سوال باید به عرض برسانم که در کشورهای گوناگون جهان و در سیستم قضائی کشورها اصولا سوابق کیفری اشخاص در سجل کیفری ایشان ثبت میشود و این امر در تعیین نوع و میزان مجازات موثر خواهد بود.
کارفرما حق دارد تا بداند شخصی را که میخواهد استخدام کند دارای سابقه کیفری بوده است یا خیر؟
برای فهمیدن این موضوع کافی است تا گواهی عدم سوء پیشینه صادر شود که در آن سوابق کیفری اشخاص درج میشود.قبل از پرداختن به اصل موضوع پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در مورد مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه با رجوع به سایت موسسه حقوقی اوستا برای اطلاع از ابعاد حقوقی آن از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کنید.
فورم مدال درخواست تماس
مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه در ایران
مرحله اول - ارائه درخواست
برای ارائه درخواست و اخذ گواهی عدم سوء پیشینه در ایران ابتدا باید به پلیس + 10 مراجعه میکردیم اما هم اکنون این کار بر عهده دفاتر خدمات الکترونیک قضائی است که اولین مرحله از مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه رجوع به این دفاتر و ارائه درخواست اخذ این گواهی است.
مرحله دوم - تکمیل مدارک
دومین مرحله از مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه را میتوان تکمیل مدارک دانست. بله تکمیل مدارکی همچون:
• اصل و رونوشت شناسنامه
• ارائه کد 10 رقمی پستی
• اصل و رونوشت پشت و رو کارت ملی
• تکمیل فرم درخواست و در صورت داشتن معرفینامه ارائه آن به دفتر خدمات الکترونیک قضائی
• 1 قطعه عکس سه در چهار جدید
• پرداخت هزینههای مرتبط
مرحله سوم - ارائه مدارک و پرداخت هزینهها
سومین مرحله از مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه را باید ارائه مدارک فوق و تادیه هزینههای مرتبط در دفتر خدمات الکترونیک قضائی دانست و بعد از این مرحله است که باید به انتظار صدور این گواهی یعنی گواهی عدم سوء پیشینه مانده و بعد از صدور این گواهی سابقه کیفری آن را مشاهده کنیم.
فورم مدال درخواست تماس
بررسی ابعاد حقوقی گواهی عدم سوء پیشینه
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که بخواهید بدانید چه اموری در این گواهی ذکر شده و چه اموری در این گواهی درج نمیشود.
بعد از آن که از مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه مطلع شدیم اکنون به بررسی ابعاد حقوقی یا به عبارتی اینکه منشا پیدایش محرومیت اجتماعی کجا است و طول مدت این محرومیت به چه میزان است، میپردازیم.
شاید بتوان با کمی مسامحه ماده 26 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 را موجب پیدایش و اعمال مجازاتی به نام محرومیت اجتماعی دانست.
قانونگذار در ماده مذکور حقوق اجتماعی را معرفی کرده است که عبارتند از:
• داوطلبی برای ریاست جمهوری یا خبرگان رهبری یا مجلس شورای اسلامی و یا شوراهای شهر و روستا
• عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان و هیات دولت
• تصدی ریاست قوه قضائیه و یا دادستانی کل کشور و از این قبیل
• عضویت در هیاتهای منصفه و امناء و شورای حل اختلاف
• اشتغال به سردبیری یا مدیر مسئولی رسانههای گروهی
موارد فوق تنها بخشی از حقوق اجتماعی است که پس از بررسی مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه در این مقاله مطرح میکنیم.
یکی از آثار ارتکاب جرم و مجازات آن را میشود اعمال محرومیت اجتماعی دانست.
فورم مدال درخواست تماس
بله هنگامی که شخصی مرتکب جرم میشود نه تنها باید خود را برای کشیدن مجازات آماده کند بلکه باید آثار آن را نیز متحمل شود که چنانکه گفتیم یکی از این آثار ایجاد محرومیت اجتماعی است.
ذکر نکتهای دیگر:
بعد از شناخت مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه دانستن این نکته ضروری است که بعضی از سوابق هیچگاه در گواهی ارائه شده توسط اداره سجل کیفری درج نمیشود.
به عنوان مثال تصور کنید که شخصی به پرداخت جزای نقدی به مبلغ 100 هزار تومان محکوم شده است که در این حالت در صورتی که شخص مزبور تقاضای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه کند این امر در گواهی مذکور درج نخواهد شد.
نکته بعدی اینکه اعمال محرومیت اجتماعی توسط قانون امری است موقتی و نه دائمی یعنی اگر شخصی بر اثر ارتکاب جرم محکوم به حبس شود در این صورت وی از نظر قانون تنها مدتی را از حقوق اجتماعی محروم میشود.
نتیجهگیری
در این مقاله کوشیدیم ابتدا مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه را ذکر کنیم و سپس به بررسی ابعاد حقوقی این موضوع پرداختیم دانستیم که محرومیت اجتماعی چیست و در آخر ذکر چند نکته را در دستور کار قرار دادیم و در پایان نیز به طرح چند سوال و جواب در زیر میپردازیم.
شاید مراحل گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه به نظر امری سهل بیاید لیکن شناخت کلیه ابعاد حقوقی و آثار آن نیازمند علم و تخصص است برای همین ما شما را با موسسه حقوقی اوستا آشنا میکنیم.
موسسه مذکور در جهت نیل به هدف مقدس خود که عبارت است از اشاعه دانش حقوقی به عموم اقدام به تاسیس سایتی کرده است که شما مخاطبین عزیز میتوانید با رجوع به سایت این موسسه از خدماتی همچون مشاوره حقوقی آنلاین برخوردار شوید.
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: