در این مقاله ما با عناوینی نظیر وکیل کیفری، اهمیت استفاده از وکلای کیفری،تفاوت وکلای کیفری با وکلای حقوقی، ویژگی های یک وکیل کیفری خوب، روند رسیدگی به شکایات کیفری ،موارد مربوط به دعاوی کیفری و نقش وکیل کیفری اشنا میشویم.
موسسه ی حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند. 45403-021
اهمیت استفاده از وکیل کیفری
پرونده ها و مشکلات کیفری به مراتب مشکل تر و پیچیده تر و حساس تر از سایر پرونده ها می باشد بنابراین برای حل و فصل مسائل کیفری حضور یک وکیل کیفری متخصص و با تجربه و کاردان خیلی مهم است چون در این پرونده ها ممکن است موضوع به قدری پیچیده و مشکل باشد که طرفین دعوا را دچار زیان ها و خسارت های جبران ناپذیری بکند.یکی از مهمترین پشتوانه های حقوقی دفاعی هر متهم ، داشتن وکیل کیفری است.
طبق اصل 35 قانون اساسی((در همه ی دادگاه ها طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی در انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد))
پیشنهاد مطالعه:
بهترین وکلای تهران در موسسه حقوقی اوستا در خدمت شما
تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری جدید:
در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و همچنین جرایم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده ۳۰۲ این قانون (جرائم موجب مجازات سلب حیات – جرایم موجب حبس ابد – جرایم موجب مجازات قطع عضو و جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان ثلث دیه کامل یا بیش از آن – جرائم موجب مجازات تعزیری درجه چهار و بالاتر- جرائم سیاسی و مطبوعاتی) است، در مرحله تحقیقات مقدماتی، طرفین دعوا وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رییس قوه قضاییه باشند انتخاب می نمایند. اسامی وکلای مزبور توسط رییس قوه قضاییه اعلام می گردد. وکلا بعد از گذراندن تحصیلات دانشگاهی یا حوزوی و به دست آوردن دانش مورد نیاز در علم حقوق و فقه در آزمون وکلا پذیرفته شده و دارای پروانه معتبر وکالت می شود
ویژگی های وکیل کیفری خوب
وکیل کیفری کسی است که در کلیه دعاوی کیفری از جمله : خیانت در امانت،کلاهبرداری، فروش مال غیر، سرقت، قتل، فوت در تصادفات رانندگی، دیه، ضرب و جرح، نزاع، جعل و استفاده از سند مجعول، توهین، تجاوز به عنف، تهدید، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی، مواد مخدر می تواند طرح شکایت نماید.
علاوه بر اینکه وکیل کیفری باید تسلط کامل بر روی تمامی مسائل حقوقی و قانونی و کیفری در حوزه ی کاری خود داشته باشد باید فردی مجرب و متخصص و با تجربه ی کافی باشد و به خوبی با قوانینی چون (مجازات قانون اسلامی، قانون مبارزه با مواد مخدر، آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قوانین مرتبط دیگری که در این زمینه وجود دارد، آراء وحدت رویه در امور کیفری، نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه و دکترین حقوقی به خوبی آشنا باشد.)
فورم مدال درخواست تماس
باید توجه داشت که یکی از مهمترین و دشوارترین و در عین حال حساس ترین وکالت ها، وکالت کیفری است به همین علت وکیل کیفری باید علم و تبحر و سرعت عمل بالایی داشته باشد تا بتواند تا جای امکان جلوی زیان ها و خسارت های وارده به موکل خود را بگیرد.
اهمیت وکیل کیفری از ان جهت است که ضامن آبروی هر دو طرف میباشد.
موضوع دعاوی کیفری بیشتر با جان انسان ها سروکار دارد بنابراین با کوچکترین اشتباه و خطا در دفاع ممکن است موجب ضربه یا نابود شدن باارزش ترین دارایی افراد که جانشان می باشد گردد. در این نوع وکالت نحوه بیان جملات حتی گاهی می تواند مرز بین مجرمیت و برائت باشد و تجربه وکیل کیفری در این مدل بسیار راه گشاست بنابراین وکیل کیفری علاوه بر علم و تبحر خود باید از تجربه ی کامل برخوردار باشد . اغلب موارد در مسئله ی کیفری به پزشکی قانونی نیاز می شود. به همین دلیل نیاز است تا یک وکیل خوب اطلاعات لازم را در خصوص پزشکی قانونی داشته باشد که در صورت بروز خطا و ایرادات بتواند آن را اصلاح کند.
پیشنهاد مطالعه:
خدمات وکیل طلاق توافقی چیست؟
یک وکیل کیفری خوب باید همیشه، از مسائل روزمره و ریز جزئیات جامعه آگاهی لازم را داشته باشد، و انواع مجلات، روزنامه ها و کتب مختلف را در زمینه پلیس جنایی مطالعه کند. با این کار همیشه به روز بوده و از سایر وکلا و رقیبان خود عقب می افتد. برای آن که در حق هیچ کدام از طرفین اجحاف نشود، نیاز است وکیل کیفری عدالت را تا حد کامل رعایت کند.همچنین باید گفت یک وکیل کیفری خوب باید وقت شناس باشد تا در زمان لازم عمل مناسب را انجام دهد وگرنه برای موکل خود مشکلات بسیاری را به وجود می آورد.
از بین مباحث متفاوتی که در زمینه آگاهی علمی عملی بیان می شود، اثر انگشت و کشف جعل در موارد کیفری چشمگیرتر هستند. یک وکیل خوب با تشخیص درست و به جا کشف جعل کند و به موکل خود کمک به سزایی کرده باشد. غلبه و چیرگی کافی بر موضوعات، بسیار مهم است. به همین جهت نیاز است تا یک وکیل خوب با استفاده از علم روانشناسی سلطه لازم برای دیگر مسائل را پیدا کند و از ابعاد گوناگون قادر به حل آن باشد. به میزان اثر مثبت فرد در روانشناسی موفقیت بیشتری نصیب می شود.
فورم مدال درخواست تماس
موسسه ی حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند. 45403-021
تفاوت دعوی کیفری و حقوقی
در رابطه با اصول و روش های وکالت در دعاوی حقوقی و کیفری فرق چندانی نیست. اما باید گفت که تفاوت هایی در برخی از موارد دیگر میشود که این تفاوت شامل موارد زیر میباشد :
در شکایت حقوقی به شکایت کننده ” خواهان ” و به طرف او ” خوانده ” می گویند ولی در شکایت کیفری به شکایت در دعاوی کیفری، دادگاه پس از اثبات اتهام متهم، وی را به تحمل مجازات محکوم می کند اما در دعاوی حقوقی، دادگاه، خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده یا خوانده می نماید.همچنین باید گفت در دعاوی حقوقی دادخواست باید در برگه ی مخصوص ” دادخواست ” تنظیم شود در غیر این صورت مورد پذیرش دادگاه قرار نمی گیرد اما شکایت کیفری می تواند در هر برگه ای تنظیم گردد. و یکی دیگر از تفاوت ها این است که در دعاوی حقوقی با رضایت خواهان دعوی خاتمه یافته ولی در دعاوی کیفری و در مورد جرایمی که جنبه عمومی دارد مثل کلاهبرداری و رشوه با رضایت شاکی پرونده مختومه نمی شود. لازم به ذکر است که در دعاوی حقوقی دادگاه خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده ( خوانده) می نماید ولی در شکایت کیفری دادگاه پس از اثبات اتهام متهم وی را به تحمل مجازات محکوم می کند.
فورم مدال درخواست تماس
وکیل کیفری در چه حوزه هایی نقش آفرینی میکند
جعل امضا:
- مثل ساختن نوشته و یا سند و یا ساختن مهر یا امضای اشخاص
- به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه گرفتن از آن
- سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی
قتل عمد و غیر عمد:
قتل عمد یعنی قاتل هم قصد وارد کردن ضربه به فرد را دارد هم قصد کشتن او را که در نتیجه فرد میمیرد
سرقت:
سرقت یعنی دزدیدن مال کسی به هر قصد و نیتی،نکته ای که در سرقت حائز اهمیت است این است که مال شخص باید از نظر شرعی و قانونی اعتبار داشته باشد مثلا مشروبات الکلی چون در شرع مال محسوب نمی شود بنابراین دزدیدن ان سرقت محسوب نمیشود.
تهدید:
اگر شخصی فرد دیگری را با جانش ،مالش، ابرویش، خانواده اش، شرافتش و به هر نحو دیگری تهدید کرده باشد چه قصد انجام کارش را داشته باشد چه نداشته باشد مجرم این جرم میباشد.
ادم ربایی:
آدم ربایی یعنی : کسی فرد دیگری را به قصد گرفتن پول یا مال یا به قصد انتقام و یا هر قصد دیگری با حیله ویا تهدید ویا هر نحو دیگری شخصا یا توسط کسی بدزدد .
کلاهبرداری:
هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه های یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشامدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبض و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب می شود.
روابط نامشروع:
روابط نا مشروع انواع مختلفی دارد.زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه جز جرایم حدی و تقبیل و ملامسه جز روابط نا مشروعی می باشد که برای آن مجازات تعزیر در نظر گرفته شده است.
جرائم پزشکی:
اگر طبیب یا ماما یا داروفروش و اشخاصی که به عنوان طبابت یا مامایی یا جراحی یا داروفروشی اقدام میکنند وسایل سقط جنین فراهم سازند و یا مباشرت به اسقاط جنین نمایند.
ضرب و جرح:
ضرب یعنی ضرباتی که باعث خونریزی فرد نمیشود و فقط باعث کبودی و تورم و.. میشود اما جرح باعث خونریزی فرد میشود.
افترا:
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری راصریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید مفتری محسوب میگردد.
مزاحمت تلفنی:
هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند مرتکب این جرم است.
خیانت در امانت:
هرگاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشتههایی از قبیل سفته، چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بیاجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده، آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند خائن محسوب میگردد. در اینجا نیز اهمیت وجود وکیل کیفری برای اثبات عناصر خیانت آشکار می شود.
موسسه ی حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند. 45403-021
همانگونه که در ابتدای مقاله ذکر شد پرونده ها و مشکلات کیفری به مراتب مشکل تر و پیچیده تر و حساس تر از سایر پرونده ها می باشد بنابراین برای حل و فصل مسائل کیفری حضور یک وکیل کیفری متخصص و با تجربه و کاردان خیلی مهم است چون در این پرونده ها ممکن است موضوع به قدری پیچیده و مشکل باشد که طرفین دعوا را دچار زیان ها و خسارت های جبران ناپذیری بکند.یکی از مهمترین پشتوانه های حقوقی دفاعی هر متهم ، داشتن وکیل کیفری است.
بنابراین استفاده از یک وکیل کیفری کاردان باعث میشود تا مسائل و مشکلات سخت و پیچیده ی کیفری شما بهتر وبا ریسک کمتر و سریعتر و با خسارات کمتر حل و فصل شود.
مدارک مورد نیاز در وکالت دعاوی کیفری
وکالت نامه وکیل کیفری، طرح دعوی یا همان شکوائیه، در صورت نیاز شهادتنامه و کارت ملی و مشخصات متهم که تمامی این مدارک را وکیل کیفری با داشتن وکالت از موکل خود تهیه نماید.
ویژگی های یک وکیل کیفری خوب چیست؟
باید توجه داشت که یکی از مهمترین و دشوارترین و در عین حال حساس ترین وکالت ها، وکالت کیفری است به همین علت وکیل کیفری باید علم و تبحر و سرعت عمل بالایی داشته باشد تا بتواند تا جای امکان جلوی زیان ها و خسارت های وارده به موکل خود را بگیرد.
تفاوت وکیل کیفری با وکیل حقوقی چیست؟
در شکایت حقوقی به شکایت کننده ” خواهان ” و به طرف او ” خوانده ” می گویند ولی در شکایت کیفری به شکایت در دعاوی کیفری، دادگاه پس از اثبات اتهام متهم، وی را به تحمل مجازات محکوم می کند اما در دعاوی حقوقی، دادگاه، خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده یا خوانده می نماید.همچنین باید گفت در دعاوی حقوقی دادخواست باید در برگه ی مخصوص ” دادخواست ” تنظیم شود در غیر این صورت مورد پذیرش دادگاه قرار نمی گیرد اما شکایت کیفری می تواند در هر برگه ای تنظیم گردد.
فورم مدال درخواست تماس
یکی دیگر از تفاوت ها این است که در دعاوی حقوقی با رضایت خواهان دعوی خاتمه یافته ولی در دعاوی کیفری و در مورد جرایمی که جنبه عمومی دارد مثل کلاهبرداری و رشوه با رضایت شاکی پرونده مختومه نمی شود. لازم به ذکر است که در دعاوی حقوقی دادگاه خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده ( خوانده) می نماید ولی در شکایت کیفری دادگاه پس از اثبات اتهام متهم وی را به تحمل مجازات محکوم می کند.
لینک های کوتاه:
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: