مشاوره حقوقی، عبارتی آشنا اما غریب است!
غالب انسان ها برای کمک گرفتن از مشاوره حقوقی، ناآگاه بوده و نمی دانند که ضرورت امر مشاوره حقوقی رایگان برای تضمین آسودگی شخصی و نیز صحت و وضوح انواع تعاملات در کلیه روابط بین فردی، تا چه حدی مهم و حیاتی است. مشاوره حقوقی نه یک پیشنهاد و امر لوکس، بلکه یک ضرورت و جز لاینفک زندگی اجتماعی است.
ضرورت و نقش مشاوره حقوقی در جهان امروزی
به واقع چرا با پیشرفت مدرنیته، ضرورت استفاده و کمک گرفتن از مشاوره حقوقی، ضرورت بیشتری یافته است؟
در روزگاری که آن را عصر مدرنیته می نامند و از ویژگی های اصلی این عصر، تنوع و گستردگی روابط انسانی و پیچیده در مناسبات اجتماعی است، طبعا، بروز چالش های بین فردی یا گروهی، از تبعات منطقی اثر مدرنیته است.
اغلب چالش های مذکور، جنبه حقوقی داشته، و در واقع مناقشات و اختلافات افراد با یکدیگر، غالبا ماهیت حقوقی دارد؛ و همین نکته، ضرورت کارکرد مشاوره حقوقی را اثبات می کند.
در جوامع ماقبل مدرنیته، اختلافات، معمولا از طریق کدخدا منشی و مو سفیدی، حل و فصل می گردید. ضمن اینکه طرفین اختلاف نیز، تمایل بیشتری به تصامح و مدارا، از خود نشان می دادند.
اما امروزه، به دلیل افزایش کمیت و پیچیدگی اختلاف ها، مراجعه به مراجع حقوقی و تشکیل پرونده های قضایی، به طور چشمگیری، رو به فزونی است؛ لذا از آنجا که امور حقوقی و قضایی، یک موضوع کاملا تخصصی است، ضرورت مراجعه به مشاوره حقوقی، امری اجتناب ناپذیر است.
مشاوره حقوقی چگونه به اصلاح مراودات، کمک می نماید؟
موارد پر شماری وجود دارد که، افراد در چالشی، خود را محق می شمارند و در حقیقت نیز، حق با آن ها می باشد؛ اما به دلیل فقدان تخصص حقوقی لازم و عدم مراجعه به مشاوره حقوقی، شخص نمی تواند، حق خود را احقاق نماید، و حقوقش تضییع می شود.
نیاز به مشاوره حقوقی، فقط در سطح فردی ضروری نیست.
بلکه در سطوح نهادی و سازمانی، نیز امروزه در اغلب قریب به اتفاق سازمان ها و گروه های اجتماعی، وجود یک نهاد مشاوره حقوقی، در سازمان ها، امری ایجابی است. حال، چه این مشاوره حقوقی به عنوان یک نهاد، در درون سازمان، و در چارت سازمانی باشد، یا چه از طریق برون سپاری و به صورت قرار دادی، با یک نهاد مخصوص مشاوره حقوقی، یا یک موسسه مشاوره حقوقی، هماهنگی صورت پذیرد؛ زیرا هر سازمانی، چنان چه فاقد برخورداری از امکان مشاوره حقوقی مجرب و متعهد باشد، متحمل خسارت ها و غرامت های جبران ناپذیر و حتی آسیب های راهبردی خواهد شد.
جایگاه مشاور حقوقی در امور شخصی و اجتماعی
مشاوره حقوقی، در حوزه های مختلف و گوناگونی کاربرد دارد؛ از جمله، حوزه حقوق خصوصی و شخصی، که شامل روابط فی مابین اشخاص مثل معاملات، ازدواج و طلاق، و ارث و غیره می باشد.
مشاوره حقوقی، در سطح اجتماعی و سازمانی نیز، می تواند شامل حوزه هایی چون وام، ضمانت، بیمه، استخدام و غیره باشد.
در واقع، عدم استفاده از مشاوره حقوقی، در عرصه فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، شخصی و سیاسی و بین المللی، در استاندارد های مدیریتی، به عنوان یک ضعف و ناکارآمدی مدیران تلقی می گردد. به بیان دیگر، مراجعه مستمر و سیستماتیک، به مشاوره حقوقی، از نشانه ها و شاخصه های یک مدیریت سنجیده و کارآمد است.
از آنجا که هر رویداد یا کنشگری شخصی یا سازمانی، در دنیای معاصر، واجد یک وجه حقوقی نیز می باشد؛ لذا در وضعیت پیشگیرانه، ضرورت دارد تا هر فعلیت، کنش و رویدادی در معرض بصیرت مشاوره حقوقی، قرار گیرد، و هر تصمیمی، اقدامی و پاسخی، پس از عبور از فیلتر مشاوره حقوقی و تخمین و تشخیص نتایج حقوقی انجام گردد.زیرا، ممکن است ریز ترین نکات و جزئی ترین سهل انگاری، عواقب زیان بار سنگینی داشته باشد.
مشاوره حقوقی در چه اموری لازم است.
برای مثال، چناچه خریدار یک ملک، با امتناع فروشنده از انتقال رسمی سند مالکیت مواجه باشد، برای تنظیم دادخواست، بایستی حتما موضوع را با کمک مشاوره حقوقی حل نماید. زیرا اگر صرفا، عنوان دادخواست را التزام به انتقال سند رسمی، اعلام نماید و چنانچه ملک، فاقد پایان کار باشد، دادخواست مذبور به دلیل نقص خواسته، رد می شود. در حالی که، اگر با کمک مشاوره حقوقی تخصصی، اقدام می کرد، مشاور حقوقی، عنوان دادخواست را، به طور کامل و شامل التزام به اخذ پایان کار و تنظیم و انتقال سند مالکیت درج می نمود.
و یا مثلا، در موضوع فسخ عقد و قرار داد، سه مورد شامل: انفساخ، تفاسخ، و فسخ، مدخلیت دارد؛ که حسب مورد، هر یک از آن ها، شامل مواردی می شود و مواردی را نیز شامل نمی گردد؛ که تشخیص آن از طریق مشاوره حقوقی میسر می گردد.
یا در مبحث ارث، اشراف بر مفاهیمی مرتبط با این مبحث، از جمله متوفی، وارث، نصب، وصیت، طبقه، انحصار وراثت، عرصه و عیان، مال منقول و غیر منقول و سایر مفاهیم داخل در مبحث ارث، به قدری تخصصی و پیچیده است، که صرفا در تعامل با مشاوره حقوقی، بایستی تبیین گردد.
در نمونه ای دیگر، پیمان کاری که موضوع پیمان کاری را، شخصا و راسا، و بدون به کار گیری کارگر، به انجام رساند، لزومی به پرداخت حق بیمه جهت اخذ مفاصا حساب بیمه، ندارد؛ و برای دانستن این موضوع و متضرر نشدن، بایستی به یک موسسه مشاوره حقوقی، مراجعه کند.
مشاوره حقوقی امری حیاتی است!
در حقیقت، مشاوره حقوقی، یک منبع حیاتی در زندگی و مناسبات اجتماعی، محسوب می شود. و مرجعیت مشاوره حقوقی، در حیات و حتی در ممات اشخاص، اعم از حقیقی و حقوقی، یک ضرورت غیر قابل انکار و اجتناب است.
بلکه بایستی، ضرورتا مرجعیت مشاوره حقوقی و مدخلیت آن را، در سراسر اجزا و اعضای حیات اجتماعی انسان، پذیرفت؛ و با درک و فهم هوشمندانه از کارکرد های راهبردی مشاوره حقوقی، مسیر پیش رو را با خاطری آسوده و مطمئن پیمود.
مشاوره حقوقی، تضمین پایدار آسودگی و اطمینان خاطر، در پیمایش فراز و نشیب های زندگی اجتماعی است.
لذا فرهنگ مشاوره پذیری، چه در سطح شخصی و چه از منظر سازمانی، بایستی در جامعه ما تقویت گردد؛
و افراد فعال در امر مشاوره حقوقی، نیز به نوبه خویش، در این راستا، نقش مهمی ایفا می کنند.
در صورت بروز مشکلات در هر زمینه حقوقی می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: