اولین قدم برای ثبت برند این است که شخص در اداره مالکیت معنوی ثبت نام شود :
مراحل ثبت نام ،برند و علامت تجاری پیرو مقاله ثبت علامت تجاری و برند که برای شما عزیزان در دسترس است ،با توجه به اینکه شخص حقیقی(فرد) و حقوقی (شرکت )است متفاوت می باشد به این دلیل که مدارکی که برای ثبت نام هر کدام اشخاص مورد نیاز متفاوت می باشد که در این مقاله به آن می پردازیم :
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام شخص حقیقی :
- تصویر کارت ملی
- تصویر شناسنامه
- تلفن همراه به نام شخص حقیقی
- کد پستی
- تلفن ثابت
- مجوز فعالیت از جمله جواز کسب ، جوار تاسیس ، اینماد،جواز کسب و کارهای مجازی ،پروانه بهره برداری و ....
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام اشخاص حقوقی :
- آگهی تاسیس یا روزنامه تاسیس شرکت
- مجوز فعالیت به نام شرکت از قبیل پروانه بهره برداری ، جواز تاسیس و ....
- مدارک هویتی مدیر عامل یا نماینده قانونی شرکت به شرح ذیل :
- کارت ملی
- شناسنامه
- تلفن همراه به نام شخص
- کد پستی
- تلفن ثابت
در ثبت نام شخص حقوقی باید شخصی به عنوان نماینده قانونی معرفی گردد که می تواند مدیر عامل یا رییس هیئت مدیره و کسی که دارای حق امضا می باشد در نظر گرفته شود به همین دلیل مدارک شخص نماینده هم در ثبت نام شخص حقوقی مورد نیاز است .
برخلاف تصور افراد که گمان می کنند مراحل ثبت علامت تجاری شخص حقوقی با حقیقی متفاوت است باید گفت که مراحل ثبت علامت تجاری شخص حقیقی تفاوتی با حقوقی ندارد تنها تفاوت آنها در مدارک ثبت نام و هم چنین در هزینه های آنها می باشد و در قسمت هزینه های برند توضییح داده می شود .
بعد از ثبت نام شخص ، باید اظهارنامه مورد نظر با توجه به تصویر علامت و هم چنین انتخاب اقلام مورد نظر از 45 طبقه اداره مالکیت معنوی به درستی در اظهارنامه تنظیم گردد و مدارک مورد نظر به درستی الصاق شود و در نهایت اظهارنامه ثبت نهایی گردد.
ممکن است که یعضی از اشخاص بخواهند فقط نام تجاری خود را به ثبت برسانند و در حال حاضر نیازی به ثبت تصویر علامت نداشته بتشند این امکان برای این عزیزان مقدور است و حتی برعکس این مورد هم امکان پذیر است یعنی می توان تصویری را بدون درج نام علامت به ثبت رساند.
هر اظهارنامه ای که در اداره مالکیت معنوی به ثبت می رسد توسط کارشناسان اداره مالیکت معنوی مورد بررسی قرار می گیرد و نوبت رسیدگی به هر کدام داده می شود این نکته نیز قابل توجه است که نوبت رسیدگی برای هر کدام از اظهارنامه نام تجاری و تصویر علامت به طور مجزا زودتر از نوبت رسیدگی اظهارنامه نام تجاری و تصویر علامت با هم به اتمام می رسد و به بیان دیگر اگر یک نام تجاری بدون تصویر علامت درخواست داده شود و از طرف دیگر یک اظهارنامه که شامل هم نام تجاری و هم تصویر علامت تجاری می باشد درخواست داده شود ، اظهارنامه نام تجاری بدون تصویر علامت زودتر مورد بررسی قرار می گیرد به این دلیل که زحمت بررسی کمتری نسبت دیگر اظهارنامه دارد.
پروسه زمان ثبت یک علامت تجاری :
در خصوص اینکه یک علامت تجاری یا برند چه مدت طول می کشد تا به ثبت برسد باید گفت که از زمانی که اظهارنامه شخص درخواست داده می شود و تا زمانی که نوبت رسیدگی آن بررسی می شود حداقل 2الی 3 ماه کاری به طور میانگین طول می کشد تا علامت تجاری و یا برند توسط کارشناس بررسی شود و مورد تایید قرار گیرد .ممکن است در برخی موراد کارشناس بر روی کار نقص بگذارد که این نقایص با تفسیر درست و رفع نقص به موقع توسط مسئول رسیدگی شما به سادگی قابل حل است .
بعد از اینکه علامت تجاری و برند توسط کارشناسان بررسی شد و مورد تایید قرار گرفت ، این علامت تجاری یا برند در دو نوبت آگهی و روزنامه می شود و یک مرحله هم بین آگهی نوبت اول و نوبت دوم باید برای اداره مالیکت معنوی پرداخت گردد.هر مرحله که آگهی ها در روزنامه رسمی پرداخت می شود ، روزنامه رسمی آن را در سه نسخه منتشر می کند و برای شخص ارسال می شود وقتی که به مرحله روزنامه نوبت دوم یا به اصطلاح روزنامه رسمی برسیم و ان را پرداخت کنیم در این صورت بعد از منتشر شدن باید مدارک لازم را برای تشکیل پرونده تهیه کنیم تا بتوانیم نسبت به اخذ سند فیزیکی از اداره مالکیت معنوی اقدام کنیم .
هر شخصی می تواند به صورت اصالتا یا به وکالتا امور فرآیند ثبت علامت تجاری و ثبت برند از زمان ثبت درخواست اظهارنامه تا زمانی اخذ سند انجام دهد در صورتی که به وکالتا انجام شود باید از جانب وکیل یک وکالت نامه مخصوص ادراه مالیکت معنوی تنظیم گردد و در زمان مراجعه به اداره مالکیت معنوی اصل وکالت نامه باید به رویت کارشناسان و مسولین اداره مالکیت معنوی برسد .
هزینه های ثبت علامت تجاری و ثبت برند :
پیش از این در خصوص چگونگی ثبت یک علامت تجاری صحبت کردیم و هم چنین در خصوص مراحل ثبت برند وعلامت و تجاری ، مدت زمان ثبت علامت تجاری و کلیه مواردی که به پروسه و فرآیند ثبت علامت تجاری مربوط می شد پرداختیم.در این بخش به بررسی مواردی که به هزینه های ثبت یک علامت تجاری مربوط می شود می پردازیم .هزینه های ثبت علامت تجاری و ثبت برند از زمان ثبت نام تا زمان صدور سند فیزیکی مورد بررسی قرار می گیرد .
هزینه های یک برند از زمانی که شخص در اداره مالیکت معنوی ثبت نام می شود حال اینکه شخص حقیقی باشد یا حقوقی در مرحله ثبت نام فرقی با هم ندارند ولی زمانی که به مرحله تنظیم اظهار نامه وارد می شویم موقعیت کمی فرق می کند پس می توان گفت اولین هزینه ثبت علامت تجاری و ثبت برند هزنیه اظهارنامه آن است. همان طور که در بخش قبلی بیان شد ثبت نام اشخاص حقیقی با حقوقی هیچ تفاوتی با هم ندارند تنها تفاوت آنها مدارک اولیه آنها بوده است اما زمانی که می خواهیم اظهارنامه تنظیم کنیم و اقلام مورد نظر با توجه به 45 طبقه اداره مالکیت برای علامت تجاری انتخاب می شود اوضاع برای شخص حقوقی یعنی شرکت ها فرق می کند به این دلیل که زمانی که ما اظهارنامه را برای ثبت نهایی آماده می کنیم باید هزینه ای به عنوان پرداخت اظهارنامه به حساب اداره مالیکت معنوی پرداخت گردد و این هزینه با توجه به تعداد طبقات در نظر گرفته می شود .اما هزینه اظهارنامه برای شخص حقیقی هر میزان شود برای شخص حقوقی دوبرابر خواهد بود .
در اظهارنامه ای با 4 طبقه هزینه اظهارنامه کم تر از اظهارنامه ای با 8 طبقه است .و اگر اظهارنامه ای شرکتی و حقوقی باشد با 4 طبقه هزینه آن بیشتر از اظهارنامه ی حقیقی با 4 طبقه است .
دومین هزینه ای که برای ثبت علامت تجاری و ثبت برند در نظر گرفته شده است هزینه های آگهی و روزنامه نوبت اول است.در زمانی که علامت تجاری مورد تایید کارشناس قرار می گیرد ، کارشناس آن را آگهی می کند و باید این هزینه اگهی در روزنامه رسمی پرداخت شود و هزینه ان نیز با توجه به تعداد طبقات در ظر گرفته می شود و هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد هزینه آن نیز بیشتر خواهد شد و هم چنین اگر علامت تجاری شرکتی باشد هزینه آن نسبت آگهی و روزنامه شخص حقیقی بیشتر خواهد بود .
سومین هزینه ای که می توان در این مقاله به آن اشاره کرد این است که بعد از اگهی نوبت اول باید هزینه تحت عنوان حق الثبت به حساب اداره مالکیت معنوی پرداخت گردد و در این مرحله نیز هزینه های علامت تجاری شرکتی بیشتر از هزینه های شخص حقیقی خواهد بود .
چهارمین هزینه ی مورد نظر در این مقاله ک به آن می پردازیم هزینه آگهی نوبت دوم می باشد که به آن آگهی رسمی علامت تجاری گفته می شود و به همان میزان که در آگهی روزنامه نوبت اول پرداخت شده است به همان میزان هم آگهی روزنامه نوبت دوم پرداخت خواهد شد و در اینجا دیگر فرقی نمی کند علامت تجاری و برند حقیقی یا حقوقی باشد چون به همان میزان که در روزنامه اول هزینه پرداخت کردم به همان میزان هم باید در نوبت دوم پرداخت گردد.
آخرین هزینه ای که در این مقاله به بررسی آن میپردازیم هزینه هایی که وکیل دریافت میکند و زمانی که وکیل روی کار و پرونده اشخاص دخالت داشته باشد هزینه ای را طبق تعرفه مورد نظر مرجع خود به عنوان حق الزحمه خود دریافت خواهد .
به طور کلی هزینه های ثبت برند و علامت تجاری شامل :
- هزینه اظهارنامه
- هزینه روزنامه نوبت اول
- هزینه حق الثبت
- هزینه روزنامه نوبت دوم
- هزینه دستمزد وکیل
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: