همان طور که می دانیم در دین اسلام و بالتبع، در قانون کشورمان، موضوع طلاق امری مجاز دانسته شده است. بنابراین در صورت ضرورت متارکه و اقتضای تحقق طلاق، مناسب ترین شیوه تحقق طلاق، عبارت است از طلاق توافقی.
اگر هم اینک از طریق مشاوره حقوقی تلفنی موضوع طلاق را پیش بکشید، مشاور حقوقی نیز در راستای مصلحت اندیشی، راه کار طلاق توافقی را به شما پیشنهاد خواهد داد. دلیل مشاور حقوقی برای چنین پیشنهادی، سهولت و سرعت تحقق طلاق توافقی نسبت به سایر روشهای ممکن برای طلاق می باشد.
زوجینی که در صدد طلاق توافقی هستند، سوالات و دغدغه هایی در مورد این نوع از طلاق، و مزیت های آن به عنوان روش توصیه شده برای متارکه، دارند.
چرا طلاق توافقی بهترین شیوه متارکه است؟
به هر حال گاهی زندگی زناشویی چنان دچار انسداد می گردد، که امکان تداوم و بقای آن ناممکن و یا دست کم دشوار و طاقت فرسا به نظر میرسد؛ در چنین شرایطی بهترین طریق مقتضی برای طرفین، طلاق توافقی است. در این نوع از طلاق، استرس و اضطراب و تنش به حداقل ممکن برای زوجین می رسد. اغلب مردم گمان میکنند که منظور از طلاق توافقی، موافقت زوجین بر سر متارکه کردن می باشد؛ در حالی که وجه تسمیه طلاق توافقی، معطوف به توافق زوجین برای جدا شدن از یک دیگر نیست؛ وجه تسمیه عنوان طلاق توافقی بر می گردد به توافقات زوجین در خصوص شرایط متارکه و موضوعات فی مابین زوجین، از جمله چالش مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزند و شرایط دیدار و ملاقات فرزند.
در طلاق توافقی، طرفین زناشویی ضمن به تفاهم رسیدن بر سر متارکه از هم، بایستی در مورد مسائل و منافع متقابل، پیش از طلاق با هم صحبت کنند و طی صحبت به توافق برسند. طلاق به شیوه توافقی بدون چنین توافقی امکان پذیر نیست.
در فرهنگ ما ایرانی ها، طلاق امری مکروه است ولیکن چنان چه طرفین در خصوص طلاق تراضی داشته باشند و نسبت به شرایط آن به توافق رسیده باشند، یعنی امکان تحقق طلاق توافقی فراهم آمده باشد، از کراهت آن کاسته خواهد شد.
مراحل طلاق توافقی به صورت کلی؟
دو پرسش معمول و اصلی در خصوص طلاق توافقی که برای اکثر زوجین مطرح میشود و اغلب مراجعه کنندگان به مشاور حقوقی، در زمینه طلاق توافقی هم این سوال را مطرح میکنند که مراحل آن کدام اند؟
ابتدا باید دانست که راه کار طلاق توافقی، روشی است که قانون برای تسهیل و تسریع درانجام روند طلاق توافقی آن را مد نظر قرار داده است.
سهولت و سرعت تحقق طلاق توافقی، فقط برای زوجین واجد ارزش نیست، بلکه طلاق به صورت توافقی برای نهاد قضایی و دست اندر کاران حقوقی نیز از اهمیت و مزیت نسبی برخوردار است؛ زیرا توافق زوجین در امر طلاق موجب می گردد که چالش های پیش روی نهاد قضایی و مجریان قانون و ضابطین قضایی، کاهش یابد و نهاد قضایی درگیری کمتری با موضوع و مراجعین پیدا خواهد کرد و پروندهها سریع تر به سرانجام خواهد رسید.
پیشنهاد مطالعه:
وکیل طلاق حرفه ای، کیست؟
مهم ترین و اولین مرحله برای اقدام به طلاق توافقی، چیست؟
بیشترین سوالی که از مشاوران حقوقی پرسیده می شود، درباره چگونگی انجام فرآیند طلاق توافقی است. و اینکه طلاق توافقی شامل چه مراحلی می باشد؟
در مورد طلاق توافقی مهم ترین مرحله همان مرحله اول می باشد.
اولین و مهم ترین مرحله، تنظیم توافق نامه کتبی فی مابین می باشد. برای تنظیم توافق نامه کتبی فی مابین زوجین، ابتدا زوجین بایستی از طریق مذاکره و گفتگو در مورد مسائل مختلف و چالش های طرفینی، که می تواند شامل مهریه، نفقه زن و حضانت فرزند و جهیزیه و اثاث البیت باشد، به تفاهم کامل برسند و سپس به منظور تداوم فرآیند طلاق توافقی، مواردی را که مورد تفاهم واقع شده است، با تنظیم توافق نامه کتبی، درج نمایند.
در واقع عنوان طلاق توافقی را بایستی مرتبط با تنظیم همین توافق نامه فهم کرد. توافق نامه ای که در مراحل بعدی، به عنوان مدرک و سند اصلی و اساسی مورد عنایت نهاد قضایی قرار میگیرد.
شایان ذکر است که مشاور حقوقی طلاق تلفنی و یا حضوری برای چگونگی تنظیم توافق نامه کتبی مذکور، میتواند راهنمای موثری باشد و به طرفین مشورت دهد. مشاور حقوقی ماهر و مجرب در زمینه طلاق توافقی، نکات اصلی و مهمی را که در توافق نامه کتبی تنظیمی باید قید گردد، به طرفین گوش زد می نماید.
مشاور حقوقی طلاق به طرفین یاد آوری می کند که پس از تنظیم توافق نامه کتبی، ذیل توافق نامه را امضا نمایند و توافق نامه کتبی به امضای دو شاهد نیز برسد. تنظیم و امضای توافق نامه کتبی، طلاق را روی ریل صحیح به پیش می راند.
بعد از این مرحله، لازم است که وکلای خانواده که در موسسه حقوقی، فعالیت دارند، برای تهیه مدارک لازم جهت اخذ گواهی عدم امکان سازش، اقدام نمایند. گواهی عدم امکان سازش، مدرک اصلی برای انجام و قطعیت طلاق توافقی است که می توان گفت، به نوعی ضامن وقوع متارکه در مراحل داوری قضایی است.
شاید بعد از توافق و سازش بر سر مسائل حقوقی و سایر منافع زوجین، مرحله ای که اندکی زمان برتر و سخت تر می نماید، همین مرحله اخذ گواهی عدم امکان سازش جهت ارائه به مراجع قضایی است، که موسسه حقوقی اوستا و هر موسسه حقوقی معتبری مانند آن، با راهنمایی ها و پیگیری های مشاورین حقوقی ماهر و مجرب خود، می توانند روند این مرحله را سرعت بخشیده و تسهیل نمایند.
وضعیت مهریه در طلاق توافقی؟
در توافق نامه کتبی، در مورد مسائل اصلی و به ویژه حق و حقوق زن نباید هیچ ابهامی وجود داشته باشد. و همه موارد و شرایط به نحو شفاف و روشن در توافق نامه کتبی تصریح شده باشد. تا در مراحل بعدی هیچ موردی که مورد اختلاف باشد وجود نداشته باشد و احیانا وقفه ای در روند تحقق طلاق پیش نیاید. و هیچ یک از طرفین فرصت دبه کردن یا ان قلت آوردن را نداشته باشد.
در توافق نامه کتبی بایستی چگونگی پرداخت مهریه زوجه از سوی زوج مشخص شود. و یا چنان چه زوجه مهریه خویش را بذل نموده و یا از دریافت و مطالبه آن منصرف گردیده است، در متن توافق نامه کتبی بدان تصریح شده باشد.
و نیز چنان چه فرزندی در بین باشد، نحوه حضانت فرزند که به عهده پدر و یا مادر باشد، باید در توافق نامه کتبی مشخص گردد.
طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
با توجه به مراحل مذکور در خصوص این نوع طلاق و پیگیری موسسه حقوقی اوستا برای ثبت توافق نامه کتبی میان زوجین برای حل مسائل حقوقی و تفاهم بر سر امور مشترک مانند حضانت فرزندان و ...، و نیز دریافت گواهی عدم امکان سازش، که از جمله مدارک اصلی مورد نیاز جهت اقدام برای طلاق به صورت توافقی در مراجع قضایی است، در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود؛ که معمولا دو هفته طول می کشد، تا این گواهی عدم سازش برای طلاق توافقی توسط وکلا و مشاورین حقوقی خانواده، دریافت گردد.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله ای در ارتباط با گرفتن طلاق می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید:
سلام وقتتون بخیر بله جهت هماهنگی با بنده تماس بگیرید شماره همراه 09129380774 طباطبایی
https://www.avestalaw.com/conversation.html میتونید سوالات خود را در تالار گفتگو مطرح کنید تیم ما پاسخگو شما هستند
سلام وقت بخیر در رابطه با طلاق توافقی میشود فقط یکی از طرفین وکیل داشته باشند اما یرای سریع تر شدن روند هردو وکیل داشته باشند بهتر است و برای طلاق توافقی مرحله اول ثبت آن است و همچنین شما میتوانید سوالات خود را در تالار حقوقی اوستا هم بپرسید تا وکلا ما به صورت رایگان آن پاسخ بدهند.
https://www.avestalaw.com/conversation.html
و برای نکات بیشتر با شماره 09129380774 / 70700007 تماس بگیرید