سفته ضمانت حسن انجام کار همان سفته ای است که وقتی برای استخدام به یک شرکت و یا هر جایی می رویم کارفرما آن را از ما درخواست می کند. همانطور که از نام این سند نیز پیدا است، بابت حسن انجام کار از افراد دریافت می شود. در ادامه به بررسی جزئیات بیشتری از سفته ضمانت حسن انجام کار خواهیم پرداخت.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله درباره سفته حسن انجام کار می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
سفته ضمانت حسن انجام کار چیست؟
پیش تر آموختیم که سفته نوعی سند اعتباری است که امضا کننده بر مبنای آن تعهد می دهد تا در زمان مقرر و یا عندالمطالبه مبلغی را که در سفته مشخص شده در وجه حامل، فرد معین یا به حواله کرد پرداخت نماید. در مقابل سفته ضمانت حسن انجام کار قرار دارد که هنگام استخدام در شرکت ها و دیگر محل های کار بابت تضمینی برای حسن انجام کار از افراد گرفته می شود. سفته ضمانت حسن انجام کار نیز دارای قوانین و جزئیات مربوط به خود می باشد که ضروری است قبل از امضا و تحویل آن به هر شخص یا شرکتی با آن ها آشنا باشیم. چرا که عدم آشنایی با قوانین حقوقی مربوط به هر یک از سند های اعتباری و همچنین سفته شمانت حسن انجام کار می تواند مشکلات زیادی را برای اشخاص به همراه داشته باشد.
نکاتی کلیدی پیرامون سفته ضمانت حسن انجام کار
همانطور که پیش تر نیز توضیح داده شد دانستید که عنوان حسن انجام کار، در سفته ضمانت حسن انجام کار برای اثبات حسن انجام کار از افراد دریافت می شود. اما باید توجه داشت که در این عبارت حسن انجام کار عنوان مبهمی است و در صورت روشن نشدن دقیق آن می تواند منجر به بروز اختلافات و مشکلات مختلفی شود. سفته ضمانت حسن انجام کار در واقع از افراد دریافت می شود تا به واسطه ی آن کارفرما از تعهد کارگر و کارمند در انجام کار مطمئن شود. اما برای جلوگیری از بروز هر مشکلی پیرامون سفته ضمانت حسن انجام کار باید به چند نکته ی مهم توجه کرد. در ادامه به بررسی این نکات پرداخته خواهد شد.
نکات کلیدی هنگام پرکردن و امضا سفته ضمانت حسن انجام کار
قبل از هر چیز توجه داشته باشید که سفته حسن انجام کار نیز مانند هر سفته ی دیگری دارای اعتبار است. لذا لازم است تا نکاتی را درباره ی صدور آن رعایت کرد. اما در خصوص سفته ضمانت حسن انجام کار چند نکته ی کلیدی وجود دارد که باعث اطمینان شما هنگام صدور آن می شود. آن نکات از قرار زیر هستند:
اولین و مهمترین نکته هنگام صدور سفته حسن انجام کار این است که اصلا تاریخ پرداخت ذکر نگردد و به جای ذکر تاریخ ثبت شود که صدور" سفته بابت حسن انجام کار " می باشد. برای تفهیم بیشتر موضوع به مثال زیر توجه کنید:
مثال: در این سفته اینگونه ثبت کنید: " در وجه شرکت………. / آقای………. بابت تضمین حسن انجام کار قرارداد شماره ... " صادر شده است. نکته ی مهم این است که در هر حالتی ذکر این موضوع که سفته به چه منظوری صادر شده و این که در وجه چه شخص یا شرکتی صادر شده است بسیار مهم می باشد.
دومین نکته ی مهم هنگام صدور سفته حسن انجام کار این است که کارفرما در صورت عدم ثبت سفته حتما شماره ثبت آن را در قرار داد درج کند.
بعد از این که سفته ضمانت انجام کار صادر گشته و ثبت گردید یک نسخه کپی از آن را نزد خود نگه دارید. با این کار در صورتی که کارفرما بعد از قطع روابط کاری از استرداد آن ممانعت کرد می توانید مراحل کار را از طریق مراجع قانونی پیگیری نمایید.
توضیحات تکمیلی پیرامون درج تاریخ در سفته ضمانت حسن انجام کار
همه ی ما خوب می دانیم که هنگام صدور سفته ضروری است که در تاریخ و موعد مقرر پرداخت شود. هنگام صدور سفته های عادی ضرورت درج تاریخ پرداخت این است که دارنده ی سفته بر مبنای آن تاریخ می تواند طلب خود را در موعد مقرر مطالبه کند. اما موضوع درج تاریخ در سفته ضمانت حسن انجام کار کاملا متفاوت است. از آن جایی که مبنی بر سفته ضمانت حسن انجام کار قرار نیست پولی داده شود و سفته تنها به جای ضمانت صادر شده است، نیازی به درج تاریخ نمی باشد. لذا از آن جایی که سفته ضمانت حسن انجام کار دلیلی بر بدهی نیست توجه داشته باشید که زمانی که آن را برای کارفرمایان و دیگر اشخاص صادر می کنید در قسمت درج تاریخ سفته ذکر کنید که صدور" سفته بابت حسن انجام کار " می باشد. نکته حائز اهمیت دیگر در خصوص سفته ضمانت حسن انجام کار این است که این سفته ها تا زمانی که شرایط و مراحل استخدام شما قطعی نشده باشند قابل مطالبه نمی باشند.
توضیحات تکمیلی پیرامون درج نام گیرنده در سفته ضمانت حسن انجام کار
مطابق با قوانین سفته ضمانت، ضروری است تا در سفته ضمانت حسن انجام کار ذکر شود که این سفته در وجه چه شخص و یا چه شرکتی صادر گشته است. دلیل اهمیت ذکر نام دارنده سفته ضمانت حسن انجام کار این است که از آن طریق مشخص می گردد سفته به نفع چه کس و یا شرکتی صادر شده است. لذا باید دانست سفته ای که بدون درج نام دارنده صادر می شود، در وجه حامل محسوب می گردد . در وجه حامل نیز به این مفهوم است که سفته ضمانت حسن انجام کار در اختیار هر کسی که باشد ، همان شخص دارنده سفته به حساب می آید و این موضوع نیز می تواند منجر به مشکلات بسیار زیادی شود.
جمع بندی
مسائل حقوقی موضوعات خاص و پیچیده ای هستند که همه ی افراد با آن آشنا نیستند و البته امری طبیعی است. آشنایی با قوانین مربوط به مسائل حقوقی قبل از وارد شدن به آن ها و صورت گرفتن هر گونه اقدامی می تواند از مشکلات بسیاری جلوگیری کند. شما دوستان و همراهان همیشگی نیز می توانید با مطالعه ی مطالب ما به آشنایی نسبی با این موضوعات دست پیدا کنید تا در مواقع لزوم هوشمندانه عمل کنید و دچار مشکل و سردرگمی نشوید.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله درباره سفته حسن انجام کار می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: