ازدواج امری است جدانشدنی از جوامع مختلف بشری، ولی همیشه ازدواج ها سرانجام مناسب و خوبی را در پی ندارند، و در برخی موارد ممکن است زوجین با توجه به شرایط اقدام به درخواست طلاق کنند. برای طلاق گرفتن از همسر روش های متفاوتی است، از جمله طلاق توافقی، عسر و حرج و طلاق غیابی، در رابطه با مورد آخر باید گفت که در شرایط خاصی برای هریک از زوجین ممکن است این اتفاق رخ دهد.
طلاق غیابی یکی از روشهای طلاق است که در شرایط خاصی ممکن است افراد قصد استفاده از آن داشته باشند. در رابطه با طلاق غیابی باید ابتدا نگاهی به رأی غیابی دادگاه کنیم، اگر دادخواستی علیه شخصی داده شود و خوانده یعنی کسی که علیه او خواسته مطرح شده است ابلاغیه وقت رسیدگی دادگاه را به شخصه تحویل نگرفته باشد و به تعبیر حقوقی بر طبق ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی به او ابلاغ نشده باشد و یا این که در جلسات دادگاه حاضر نشود و لایحه نیز در ماهیت نداده باشد، در صورت محکوم شدن او رای صادره غیابی است، رای غیابی ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ در همان شعبه قابل واخواهی است و کسی که رای غیابی علیه او صادر شده است می تواند در ظرف مدت مذکور از دادگاه با ذکر دلیل تقاضای واخواهی و رسیدگی مجدد کند.
طلاق غیابی از طرف مرد
در ازدواج زن وظیفه تمکین از همسرش را دارد. در صورتی که زن نسبت به این موضوع بی توجه باشد در قانون ناشزه محسوب میگردد و از حق دریافت نفقه نیز محروم میشود. لازم به ذکر است که اگر مرد بدون دلیل از اختیاراتش در زندگی مشترک سوء استفاده کند و یا در پرداخت نفقه به همسرش کوتاهی کند در صورت تقاضای زن قانون وی را الزام به پرداخت نفقه می نماید.
به موجب قانون 1133 قانون مدنی کشور و با پیروی از قوانین فقهی، باید به این موضوع اشاره کرد که طلاق در اختیار مرد است. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که وی باید قبل از اجرای صیغه طلاق حقوق قانونی همسر خود را پرداخت کند.
پیشنهاد مطالعه:
دانستنی های طلاق توافقی
روند طلاق توافقی در ایران
طلاق غیابی از طرف زن
در صورتی که زنی به همشر خود درخواست طلاق دهد و زن دلیل محکمی برای طلاق ارائه دهد، و همچنین شوهر در دادگاه طلاق حضور پیدا نکند، طلاقی که از سوی دادگاه صادر می شود غیابی است. لازم به توضیح است که بر اساس ماده 68 قانون آیین دادرسی اگر دادگاه ابلاغیه را برای زوج ارسال کند و یا حتی این ابلاغ به بستگان یا کارمندان وی نیز ارسال شود طبق قوانین آیین دادرسی و بر اساس ماده های 69 و 70 این ابلاغ کاملا قانونی است.
مرد غایب یا مفقود الاثر
در رابطه طلاق غیابی برای مرد غایب یا مفقود الاثرباید به 4 نکته مهم دقت داشت، زن برای طلاق باید این شرایط را داشته باشد و این نکات را برای طلاق غیابی رعایت کند.
- بر اساس ماده 1029 قانون مدنی تقاضای طلاق در کشور اگر مرد بیش از 4 سال مفقود شده باشد، این امکان برای زوجه وجود دارد که تقاضای طلاق کند و این امکان کاملا فراهم است.
دیگر نکته ای که مهم است این موضوع است که در صورتی که مرد بندهای 8 و 11 عقد نامه چاپی امضاء کرده باشد. این مواد به این موضوع اشاره دارد که در صورتی که مرد بیش از 6 ماه ترک منزل کند این امکان برای زوجه وجود دارد که در خواست طلاق غیابی دهد، و اگر وی در دادگاه حضور پیدا نکند دادگاه رأی به طلاق خواهد داد.
در صورتی که زن از شوهر خود وکالیت کامل برای طلاق داشته باشد، میتواند گرفتن یک مشاور حقوقی طلاق مناسب، اقدام به درخواست طلاق از دادگستری کندلازم به ذکر است که این نوع طلاق در حقیقت جزو طلاق توافقی به حساب میآید و از نظر حقوقی از نظر حقوقی این طلاق به دلیل حضور وکیل مع الواسطه برای زوج(شوهر) طلاق غیابی محسوب نمی شود.
یکی دیگر از روشهای طلاق که برخی وکلا اقدام به انجام آن میکنند، طرح دادخواست مطالبه نفقه برای حداقل 6 ماه در شورای حل اختلاف است. پس از اجرای این طرح اقدام به دادن نشانی صوری کرده و به صورت غیابی نفقه مذکور را دریافت میکنند. لازم به توضیح است که این مورد جزو مواردی است که مرد مدت زیادی است که خارج از کشور به سر میبرد.
پیشنها مطالعه:
وکیل طلاق حرفه ای، کیست؟
سخن پایانی
در آخر باید به این موضوع اشاره کرد که برای اقدام به هرگونه طلاق اعم از توافقی یا غیابی هر یک از زوجین بهتر است یک مشاوره حقوقی مناسب در این مورد داشته باشند. کارشناسان حوزه طلاق گروه وکلای اوستا در این راستا میتوانند کمک شایانی به شما عزیزان داشته باشند. با تشکر از شما برای مطالعه این مقاله تا انتهای آن
در صورت بروز مشکلات در هر زمینه حقوقی می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: