در این مقاله ما به مطالعه ی معنای لغوی وکیل،معنای حقوقی وکیل،وکیل پایه یک دادگستری،وکیل پایه دو دادگستری،فرق بین وکیل پایه یک دادگستری با سایر وکلا،فرق بین وکیل پایه یک دادگستری با وکیل پایه دو دادگستری ،مزایای استفاده از وکیل پایه یک دادگستری،تعداد وکلایی که میتوان در یک پرونده استفاده نمود،وکیل در توکیل، وکیل بلاعزل، شرایط استعفا یا عزل وکیل در یک پرونده قضایی و حقوقی،اختیارات وکیل پایه یک دادگستری می پردازیم.
پیشنهاد مطالعه:
آیا هزینه وکیل برای طلاق را میدانید؟
قابل ذکر است که آیین دادرسی و قوانین کشور دارای مسائل پیچیده و دشوار می باشد که افراد عادی و غیر حقوقی قادر به حل مسائل حقوقی و قضایی خود می باشند .
استفاده از وکیل مجرب و متخصص باعث تسریع در حل مسائل حقوقی و قضایی و صرفه جویی در هزینه میشود.
موسسه حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند .
معنای لغوی وکیل
نماینده ، جانشین، کارگزار،آنکه بر وی کار گذارند،مباشر، آنکه کار به وی واگذار شود.
معنای حقوقی وکالت
در تعریف قانون مدنی وکالت به این شکل تعریف میشود:
((طبق ماده 656 قانون مدنی وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام کاری نایب خود قرار میدهد.))
به وکالت دهنده موکل و به گیرنده ی وکالت وکیل می گویند.
فورم مدال درخواست تماس
وکیل
وکیل به کسی گفته میشود که به جای موکل خود تمامی کارهای حقوقی و قضایی را انجام می دهد. این واگذاری کارهای حقوقی به دو شکل صورت میگیرد: وکالت مطلق،وکالت مقید
وکالت مطلق
در این نوع وکالت فرد برای تمامی امور خود وکیل اختیار میکند و این موارد شامل امور مالی و اداری و خانوادگی میباشد و در این نوع وکالت اعمال وکیل نیاز به اجازه ی موکل خود ندارد.
وکالت مقید
در این نوع وکالت وکیل فقط در مورد مشخصی کارها به او واگذار می شود و فقط باید در همان مورد مشخص عمل نماید مثل خرید یا فروش ملک
فورم مدال درخواست تماس
وکیل دادگستری کیست؟
در جواب اینکه وکیل دادگستری کیست باید گفت:
در دادگاه ها و دادسرا ها پیگیری پرونده ها و دفاع از آن توسط خود شخص ویا وکیل دادگستری انجام میشود .وکیل دادگستری در تمامی امور کیفری ، حقوقی، خانواده ، اجرای احکام حقوقی و اجرای احکام کیفری میتواند کارهای موکل خود را انجام دهد.
پیشنهاد مطالعه:
چگونه یک وکیل خوب را تشخیص بدهیم؟
وکیل دادگستری شخصی است که با داشتن پروانه ی وکالت در یکی از کانون های وکلای دادگستری از سوی افراد حقیقی و یا حقوقی دفاع از حقوق موکل و جواب دادن به ادعاها و علل و ارائه آنها را در دادسراها و ادارات ثبت اسناد و املاک قبول میکند.
فورم مدال درخواست تماس
تنها وکیل دادگستری(وکیل دادگستری زن و یا وکیل دادگستری مرد) و یا نماینده ی حقوقی سازمان های دولتی و یا مدیر شرکت در چارچوب اختیارات قانونی از طرف شرکت و یا موسسه مرتبط این امکان را دارند که در مراجع قضایی ، ثبتی و اداری از سوی موکل و یا شرکت یا موسسه یا مرکزی که نمایندگی داده است حضور داشته باشد.
تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با وکلای قوه ی قضاییه
وکیل پایه یک دادگستری و وکلای قوه ی قضاییه هر دو پس از گذراندن مراحل قانونی و کارآموزی ، پروانه پایه یک اعطا میگردد که هیچ فرقی با هم ندارند و از نظر دایره ی کار کاملا شبیه به هم میباشند اما انچه که متفاوت است نحوه ی کار آموزی و نحوه ی اخذ پروانه ی پایه یک می باشد.
لازم به ذکر است که کانون وکلای دادگستری قدیمی ترین و اصیل ترین نهاد وکالت در ایران است .
در کشور عزیزمان ایران کانون وکلای دادگستری موسسه ای است ،مستقل و دارای شخصیت حقوقی که در مقر هر دادگاه استان تشکیل میشود.
فورم مدال درخواست تماس
محدوده ی اختیارات وکیل دادگستری در وکالتنامه
محدوده ی اختیارات وکیل دادگستری تمامی اموری که مربوط به دعوا است را دربر میگیرد به جز مواردی که به موجب قانون امور غیر قابل توکیل باشند و یا مواردی که خود موکل استثنا کرده باشد.
وکالت در دادگاه ها شامل تمامی اختیارات مربوط به دادرسی است اما برخی از اختیارات وکیل(تمامی وکلا شامل وکیل پایه یک دادگستری زن ویا وکیل پایه یک دادگستری مرد ) باید در وکالتنامه قید شود تا وکیل از انها برخوردار گردد.
این اختیارات شامل:
- وکالت در مصالحه و سازش
- وکالت در ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند زرف و استرداد سند
- وکالت در تعیین جاعل
- وکالت در ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور
- وکالت در توکیل
- وکالت در تعیین مصدق و کارشناس
- وکالت در جلب شخص ثالث و دفاع از دعوای ثالث
- وکالت در دعوای خسارت
- وکالت در استرداد دادخواست یا استرداد دعوا
- وکالت در ورود شخص ثالث و دفاع از دعوای ورود ثالث
- وکالت در دعوای متقابل و دفاع در قبال آن
- وکالت در دعوای اعتبار
- وکالت راجع به اعتراض به رای ،تجدید نظر ،فرجام خواهی و اعاده دادرسی
مزایای استفاده از وکیل دادگستری
همانطور که ذکر شد قوانین دادرسی دارای مسائل پیچیده و دشوار است که افراد عادی و غیر حقوقی به طور کامل روی این مسائل احاطه ندارند بنابراین استفاده از وکیل مناسب و با تجربه و متخصص باعث بهتر و سریع تر حل شدن مشکلات حقوقی . قضایی می شود.
فورم مدال درخواست تماس
مزایای استفاده از وکیل دادگستری شامل:
- صرف زمان کمتر برای حل و فصل مشکلات حقوقی
- صرفه جویی در هزینه
- سپردن کارها به وکلا بدون هیچ گونه ضرر و درد سر
- افزایش آگاهی افراد نسبت به مسائل قانونی در هر زمینه
وکیل پایه دو دادگستری
وکیل پایه دو دادگستری به دلایل قانونی و برخی از مقررات نمیتواند به برخی از پرونده ها ورود پیدا کند که این محدودیت با حضور یک وکیل پایه یک دادگستری در کنار وکیل پایه دو دادگستری و امضای یک وکالتنامه که به امضای هر دو وکیل درامده است قابل رفع است.
با توجه به قوانین کشور وکیل پایه دو دادگستری می تواند پرونده ای را قبول کند که مرجع تجدید نظرشان دیوان عالی کشور است .
وکیل پایه دو دادگستری حق اینکه خود را وکیل پایه یک دادگستری و حتی وکیل دادگستری معرفی نماید را ندارد.
فورم مدال درخواست تماس
تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با وکیل پایه دو دادگستری
وکیل پایه دو دادگستری فقط حق شرکت در محاکمه های کیفری که به جرم های تعزیری مستوجب حبس کمتر از 10 سال و شلاق و جزای نقدی و اقدامات تامینی منتج میشوند را دارند و در محاکم حقوقی چنانچه خواسته کمتر از حد نصاب باشد و یا خواسته غیر مالی باشد میتواند از حقوق موکل خود دفاع کند.
اما وکیل پایه یک حق شرکت در تمامی محاکم اعم از حقوقی و کیفری و .... را بدون محدودیت خواهد داشت .
وکیل دادگستری خانواده
برای پیدا کردن بهترین وکیل خانواده باید عنوان هایی نظیر حضانت،نفقه ،مهریه، طلاق توافقی ،اجرت المثل و ... را آشنا باشیم.
توضیح کوتاهی برای آشنایی شما با این عناوین ارائه میدهیم:
مهریه
در طلاق توافقی زوجین باید توافق کنند که ایا زوجه بخشی از مهریه یا تمام مهریه را دریافت نمایند یا خیر. در بسیاری از مواقع در طلاق توافقی زوجه در ازای مبلغ یا مالی نظیر خودرو یا ملک و یا هر چیز دیگری مابقی مهریه را میبخشند.
پیشنهاد مطالعه:
وکیل طلاق توافقی چه کمکی میتواند به شما داشته باشد؟
حضانت
حضانت فرزندان تا سن 7 سالگی با مادر است و پس از آن تا سن بلوغ با پدر است. سن بلوغ برای دختران 9 سال و برای پسران 15 سال است.
باید توجه داشت که اگر:
زوجین باهم و بدون وکالت نامه برای طلاق توافقی اقدام نمایند باید بر سر حضانت توافق نمایند که آیا حضانت تا سن بلوغ با یکی از زوجین باشد و یا حضانت مطابق قانون بین زوجین تقسیم شود .
اگر زوجه با وکالت نامه طلاق به دادگاه مراجعه نماید، باید حق تعیین حضانت فرزندان در وکالت نامه قید شده باشد در غیر این صورت حضانت مطابق قانون تا 7 سال به مادر داده خواهد شد.
نفقه
درصورتی که زوجه نفقه ی معوقه داشته باشد می بایست در مورد بذل و یا گرفتن آن با همسر خود توافق نماید.
اجرت المثل
به معنای کارهایی است که زن در خانه انجام داده است. در صورتی که زن بخواهد از شوهر خود اجرت المثل بگیرد باید در مورد آن با شوهر خود توافق نماید.
جهیزیه
زوجه در صورتی که فاکتور اجناسی را که خریداری کرده است داشته باشد یا سیاهه ای که به هنگام عقد به امضای داماد رسیده باشد را در اختیار داشته باشد می تواند جهیزیه ی خود را از منزل شوهر پس بگیرد
همانطور که گفته شد آیین دادرسی و قوانین کشور دارای مسائل پیچیده و دشوار می باشد که افراد عادی و غیر حقوقی قادر به حل مسائل حقوقی و قضایی خود می باشند .
استفاده از وکیل مجرب و متخصص باعث تسریع در حل مسائل حقوقی و قضایی و صرفه جویی در هزینه میشود.
فورم مدال درخواست تماس
بنابراین با انتخاب درست وکلای مجرب و متخصص میتوان مشکلات و دعاوی خود را سریع تر و بهتر و با دانش و تجربه ی بیشتر حل نمود .
موسسه حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند .
از چه تعداد وکیل در یک پرونده میتوان استفاده کرد؟
در هر پرونده بیشتر از 2 وکیل می توان استفاده کرد و همچنین موکل باید میزان اختیارات وکلا را مشخص کند.
وکالت وکیل دادگستری در دادسراها
وکالتنامه هایی که برای شکایت در دادسرا ها از موکل اخذ میشود،اگر اختیار وکالت در مرحله ی دادگاه نیز به وکیل داده شده باشد در مرحله ی دادگاه بدوی نیز کاربرد دارد ونیازی به تنظیم وکالتنامه ی جدید نیست. البته برای مرحله ی تجدید نظر، وکالتنامه ی جدید ملصق به تمبر مالیاتی لازم است مگر اینکه اختیارات وکیل شامل مرحله ی تجدید نظر هم بوده و در این صورت، الصاق تمبر مرحله تجدید نظر بر روی کپی وکالتنامه ی مرحله ی بدوی مشکلی نخواهد داشت.
وکالت تضمینی وکیل دادگستری
وکیل نمی تواند نتیجه ی دعوا را تضمین کند،اما میتواند با توجه به دانش و تجربه ی خود،نتیجه را تا حدود زیادی پیش بینی کند.بنابراین،وکیل تضمینی ،وکالت تضمینی،قبول پرونده و پرداخت حق الوکاله به شرط تضمین و پیروزی و.... نه تنها صحیح نیست بلکه تخلف انتظامی است یک نسخه از وکالتنامه و یک نسخه از قرارداد مالی می بایست به موکل تسلیم شود.
استعفا یا انصراف وکیل دادگستری
وکیل میتواند در هر مقطع و مرحله از رسیدگی، به شرطی که استعفایش خیلی دیر هنگام و نزدیک به جلسه ی رسیدگی نباشد استعفا دهد.موکل نیز میتواند وکیل را عزل نماید.البته در صورت عزل وکیل، حق الوکاله می بایست مطابق قرارداد مالی به وی پرداخت میشود مگر اینکه وکیل و موکل طور دیگری توافق کرده باشند.
اخذ رسید از وکیل دادگستری
پرداخت هرگونه وجهی به وکیل بابت حق الوکاله میبایست در قبال اخذ رسید امضا شده باشد.البته واریز از طریق کارت به کارت یا فیش بانکی خود در حکم رسید است.
وکیل در توکیل
وکیلی است که از طرف موکل خود اختیار تعیین وکیل دیگر را برای او دارد
وکیل بلاعزل
وکالتی است که وکالت وکیل یا عدم عزل وکیل ضمن عقد لازمی شرط شده باشد
لینک کوتاه مطلب:
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: