ویژگی های لازم برای توان مند و شایستگی در امر مشاوره حقوقی
چنان چه مقوله شایسته سالاری را به عنوان یک اصل و استاندارد برجسته در به کار گماری افراد و یک شاخص مهم برای گزینش اشخاص در جای گاه شغلی و در مقام حرفهای، پذیرا باشیم، آن گاه در شناسایی و گزینش افراد قابل در امر مشاوره حقوقی، توجه لازم را به این اصل معطوف می داریم.
اما ابتدا بایستی ببینیم خود شایستگی در افق حرفه ای مشاوره حقوقی، چه مختصاتی را در بر می گیرد. به بیانی ساده تر، معیارهای شایسته بودن به طور کلی برای احراز یک شغل یا حرفه و در این جا حرفه مشاوره حقوقی، کدام اند. چه ویژگی هایی باید در یک شخص محقق گردد تا بتواند در مشاوره حقوقی، شایسته و ماهر اتلاق گردد.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله حقوقی می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
شاخص های کلی شایستگی در مشاوره حقوقی
به نظر می رسد دو گروه از شاخص ها و ویژگی ها برای شناسایی مشاوره حقوقی شایسته می توان برشمرد. گروه اول شاخص هایی است که به طور کلی و برای همه حرفه ها و مشاغل به طور عمومی، احراز شدن و حایز آن ها بودن لازم و ضروری است. برخی از مهم ترین این شاخص ها را به شرح ذیل بر میشماریم :
مهارت حل مسئله پیچیده
زیستن اساسا با مسئله داشتن همراه است. مسئله ها پیش ران زندگی اند. مسئله ها، گره گاه های زندگی اند که در هم نشینی و پیوستگی با هم، پی رفت زندگی را می سازند. مسئله داشتن یا مسئله دار بودن، مبتلا به همه انسان هاست. هر چند بسیاری آن را نادیده می گیرند و یا از کنار آن عبور می کنند و یا ضرر و زیان لاینحل ماندنش را می پذیرند. اما در جای گاه مشاوره، اعم از مشاوره حقوقی، وجود مسئله، صفت و خاصیت ذاتی آن است. مشاوره و از جمله مشاوره حقوقی، اساسا با انگیزه حل مسئله به وجود آمده اند. اگر مسئلهای نباشد، مشاوره لزومی برای ابراز وجود کردن ندارد.
اولین و مهم ترین شاخص یک مشاوره حقوقی برتر، مهارت یافتن در حل مسائل پیچیده است. فعالان حوزه مشاوره حقوقی هر چقدر در حل کردن مسائل و به میزان پیچیدگی آن ها، تبحر بیش تری داشته باشد، مشاور حقوقی شایسته تری است. البته در این جا منظور از مسئله از منظر مشاوره حقوقی، همان مسائل حقوقی می باشد.
مسائل حقوقی پیچیده و تودرتو که شناسایی پیچیدگی آن فقط از عهده متخصصین مشاوره حقوقی متبحر بر می آید. مشاور حقوقی بایستی توان مندی خویش را در حل مسائل پیچیده همواره تقویت نماید. در واقع این امر یکی از ورزش های مهم ذهنی برای مشاوره حقوقی می باشد تا بتواند ضمن احراز این ویژگی آن را تقویت نماید و تداوم بخشد.
تکنولوژی دست یابی به مهارت حل مسائل پیچیده
مشاوره حقوقی برای کسب مهارت در حل مسائل پیچیده باید به تکنیک هایی دست یابد، یکی از این تکنیک ها، که ایجاب میکند مشاور حقوقی واجد آن باشد، تکنیک خلاقیت است.
مشاور حقوقی زبده بایستی از صفت خلاق برخوردار باشد. مشاور حقوقی که فاقد خلاقیت کافی در حل مسائل پیچیده باشد، و یا نخواهد در مواجهه با مسائل پیچیده، توانایی مشاوره بخشی خویش را مجهز به شگرد خلاقیت سازد، قادر به حل مسائل پیچیده نخواهد بود. یک متخصص مشاوره حقوقی زبده، باید در تجهیز ذهن خویش به خلاقیت، خبره گردد و شگرد خلاقیت باید در ذهن فعالان حوزه مشاوره حقوقی نهادینه شود.
هوش عاطفی - هیجانی بالا
هوش عاطفی یکی دیگر از شاخص های کلی در احراز شایستگی حرفه ای در امر مشاوره حقوقی می باشد. یک فرد فعال در حوزه مشاوره حقوقی برای آنکه حرفه ای و خبره باشد، بایستی علاوه بر هوش بر یا همان بهره هوشی، از هوش عاطفی - هیجانی بالایی برخوردار باشد.
شاخص های اختصاصی شایستگی برای حرفه مشاوره حقوقی
علاوه بر شاخصهای کلی، شاخص هایی هستند که برای احراز شایستگی در بعضی از حرفه ها و مشاغل لازم و ضروری است. شاخص هایی نیز به مشاوره حقوقی شایسته اختصاص می یابد؛ و مشاور حقوقی شایسته باید اختصاصا واجد چنین معیارهایی باشد که اهم آن ها عبارت است از :
مهارت در مدیریت کردن پروژه
برای موفقیت در حرفه مشاوره حقوقی شایسته، بایستی توانایی اداره کردن و پیش بردن پروندهها یا پروژه های مشاورهای را دارا بود.
همان طور که می دانیم، امر مدیریت از امور بسیار مهمی است که انسان ها را در همه عرصه های فعالیت و تلاش یاری می بخشد. که با مدیریت کردن عرصه فعالیت خویش،آن فعالیت را با موفقیت به انجام برساند. مشاور حقوقی پروژه در دستور کار خویش و پرونده ای را که پذیرفته است، باید طی فرآیندی به پیش برده و به نتیجه مطلوب برساند. کام یابی و کسب نتیجه مطلوب در هر پروژه ای، مستلزم این است که مشاور حقوقی از ابتدای فرآیند تا انتهای آن را به درستی مدیریت نموده و بر طبق اصول و روش های مدیریتی، حرکت نماید.
مشاور حقوقی در راستای اعمال مدیریت پروژه ها، بایستی با طرح و نقشه دقیق و برنامه ریزی جامع، فعالیتها و اقدامات قابل انجام خویش را سازمان دهی نماید. مشاور حقوقی باید در تصمیم گیری از خلاقیت و مهارت لازم برخوردار بوده و جریان جلو راندن پروژه را هدایت و راه بری نماید. و ضمن کنترل و پایش اقدامات انجام شده، آن ها را با برنامه ریزی پیشین، تطبیق دهد و میزان انحراف عمل کرد را نسبت به برنامه و پیش بینی ها بسنجد.
قدرت مذاکره و توان اقناع سازی
مشاور حقوقی شایسته و توان مند، به دلیل ویژگی های شغلی و ضرورت های حرفه ای که در آن فرصت مذاکره کردن و امکان متقاعد سازی، فراهم می باشد بایستی توانایی انجام و اجرای مذاکره اصولی و چانه زنی نتیجه بخش را داشته باشد. مشاور حقوقی با مراجع قضایی و مبادی قانونی که ضمن تسلط به قواعد حقوقی از اقتدار سازمانی نیز برخوردارند، بایستی مواجه گردد و وارد مذاکره شود، این موضوع، ضرورت قدرت چانه زنی و اقناع سازی مشاوره حقوقی را طلب میکند.
انعطاف پذیری و سازگاری
از آن جا که مشاوره حقوقی به لحاظ سلسله مراتب قضایی و در پیش گاه مقام قضایی قرار دارد، و چون مقام قضایی به لحاظ موقعیت حرفه ای در برابر مشاوره حقوقی، دست بالا را دارد، یا به بیانی دیگر، مقام بالا دستی محسوب می شود، لذا در این موقعیت، ایجاب می کند از انعطاف پذیری و توان سازگاری و مدارای بیش تری برخوردار باشد. زیرا محکمه و مقام قضایی، در جای گاه فصل الخطابی قرار داشته و حرف آخر را می گوید. لذا مشاور حقوقی باید اهل مدارا و ظرفیت پذیرش بالا باشد. زیرا چنان چه مشاور حقوقی از چنین انعطاف و ظرفیتی، برخوردار نباشد، در عرصه تعاملات محکمه ای، قافیه را خواهد باخت و نتیجه را واگذار خواهد کرد.
ویژگی های فوق الذکر از اهم شاخص های یک مشاوره حقوقی شایسته و خبره می باشد. خاطر نشان می دارد شاخص های مزبور در احراز شایستگی، مورد وثوق مراجع و مبادی بینالمللی نیز می باشد و با استاندارد های مدون در نهادهای جهانی، منطبق می باشد.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله حقوقی می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: