آیا شما هم سؤالاتی در خصوص نحوه گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر دارید.با توجه به اینکه در قانون اسلام مهریه جزو حقوق قانونی زن است و مرد متعهد به پرداخت آن می باشد و این حقوق با داشتن شرایط خاصی که دارد ساقط نمی شود و اگر مرد به هر دلیلی نتواند این حق را ادا کند زن می تواند نسبت به مطالبه مهریه از سهم الارث شوهر اقدام کند.
مطلب تصادفی:
طلاق توافقی آسان ترین شیوه طلاق است
اما بعضی سؤالات و موضوعات در این خصوص مطرح می شود که آیا این روش ربطی به در قید حیات بودن شوهر و یا فوت او دارد یا نه؟ و یا اینکه پدر شوهر موظف است که اگر فرزند خود در قید حیاط باشد مهریه عروس خود را پرداخت کند؟ قطعاً سؤالات کاربران در این خصوص زیاد است و نکات ریز و مبهم زیادی در خلال این بحث وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
هر آنچه در خصوص گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر باید بدانید
مشاور حقوقی گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر در سراسر کشور راه کارهای لازم در این خصوص را به طور دقیق در اختیار زوجه قرار می دهند. همانطور که می دانید هر یک از زوجین پس از فوت دیگری از همدیگر ارث می برند. اما در خصوص فوت شوهر یا پدر شوهر و درخواست پرداخت مهریه از سهمی که به عنوان ارثیه به شوهر می رسد ابهامات خاصی وجود ندارد.اما اگر همسر و پدر همسر در قید حیات باشند زن نمی تواند درخواست مهریه خود را از اموال پدر شوهر داشته باشد چون پدر شوهر تکلیفی برای پرداخت مهریه پسرش ندارد و حتی اگر شوهر فقیر هم باشد باز نمی توان مهریه را از پدر شوهر طلب کرد مگر در صورتی که در زمان عقد تعهد پرداخت مهریه را بر عهده گرفته باشد.
فورم مدال درخواست تماس
اما اگر شوهر فوت کند و ارثی از خود بر جای گذاشته باشد زن می تواند ابتدا از اموال به جا مانده از شوهر مهریه را مطالبه کند و مهریه که طلب ممتاز محسوب می شود بر دیگر ورثه ها اولویت دارد و اگر شوهر مالی بر جای نگذاشته باشد پدر شوهر و یا سایر وراث تکلیفی برای پرداخت مهریه بر عهده ندارند و بر طبق قانون وراث تکلیفی به پرداخت دیون متوفی که مازاد از ما ترک است ندارد.
پیشنهاد مطالعه:
نحوه گرفتن مهریه توسط بانوان
طلب مهریه در مواردی از سهم الارث شوهر ممکن است که اگر پدر شوهر فوت کند و شوهر از او ارث ببرد زن می تواند از ارثیه مقداری را که جوابگوی مهریه وی باشد را تقاضا کند و دادگاه موظف به وصول آن می باشد.
نحوه مطالبه مهریه از سهم الارث شوهر
گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر در چندین صورت ممکن امکان پذیر است. اگر پدر همسر و یا هر فرد دیگری که شوهر از او ارث ببرد در قید حیات نباشد و شوهر مال مشخصی به ارث ببرد زن می تواند مهریه خود را از سهم الارث همسر مطالبه کند. زن اگر از دادگاه درخواست توقیف اموال به ارث رسیده را داشته باشد تمامی اموال تا زمان وصول مهریه متوقف می شود و تا زمانی که مهریه پرداخت نشود مال آزاد نمی شود.
فورم مدال درخواست تماس
اما در بعضی موارد ممکن است پدر شوهر ضمانت پرداخت مهریه را بر عهده بگیرد و در سند ازدواج و در زمان عقد پرداخت مهریه را تعهد کرده باشد. در این صورت اگر پدر فوت کند زن می تواند اموال پدر شوهر را توقیف کند و از آن اموال مهریه خود را وصول کند این نحوه وصول به دلیل تعهد پدر شوهر در پرداخت به عنوان یک بدهی تلقی می شود و دادگاه فرد را ملزم به پرداخت می کند.
نحوه توقیف سهم الارث شوهر برای مهریه
اگر زن بخواهد درخواست گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر را داشته باشد باید دادخواستی در این خصوص تنظیم کند و این دادخواست تأمین اموال را به دادگاه خانواده ارائه دهد. روند قانونی این روش ممکن است مدتی زمان ببرد. دادگاه اموال مربوطه سهم الارث را تا سپری شدن روند قانونی توقیف می کند و تا زمانی که این روند طی نشود و اموال از طریق مزایده به فروش نرسد و مهریه پرداخت نشود این اموال آزاد نمی شود. روند وصول مهریه از سهم الارث می تواند به روش دیگری نیز پرداخت شود و آن این است که اگر زن فوت کرده باشد فرزندان و دیگر وارثان او می توانند این درخواست مطالبه مهریه را تنظیم کنند و این حق را بگیرند.
در دادگاه های حقوقی همیشه بحث پرداخت مهریه از سهم الارث شوهر بسیار داغ می باشد و موانع و دلایلی برای پرداخت این حقوق وجود دارد. حقوق دانان روابط زوجین را به دو دسته مالی و غیر مالی تقسیم می کنند که حقوق مالی مربوط به زن و غیر مالی مربوط به شوهر است و مرد به جز ارث حق مالی دیگری بر همسر خود ندارد و زوجه حق برداشت مهریه از ارث زوج را دارد و پس از کسر مقدار مهریه بقیه اموال در بین ورثه تقسیم میشود.
شرایط پرداخت مهریه از سهم الارث شوهر به چه صورت است؟
شاید برای بیشتر زنان این سؤال پیش بیایید که آیا در صورت فوت شوهر حق گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر بر سایر بدهی های شوهر ارجحیت دارد یا خیر و یا اینکه دارای شرایط خاصی است؟
پیشنهاد مطالعه:
نحوه گرفتن مهریه بیشتر از 110 سکه مطابق قانون جدید
با توجه به اینکه پرداخت مهریه توسط شوهر بر هر حق دیگری تقدم دارد و شوهر و دادگاه نمی تواند اولویت های دیگری بر این حق در نظر بگیرند ، پس اگر شوهر در قید حیات باشد و سهم الارثی از پدر خود دریافت کند زن می تواند ابتدا مهریه خود را بگیرد و اگر شوهر فوت کند و پدر شوهر در قید حیات باشد و ارثی برای پسر متوفی خود تعین کرده باشد می تواند از آن مال درخواست مهریه کند.
فورم مدال درخواست تماس
مشاوره حقوقی پرداخت مهریه از سهم الارث شوهر
امروزه مراجعینی که درخواست گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر را دارند می توانند از طریق موسسه حقوقی اوستا انواع خدمات مشاوره را به صورت حضوری، مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین دریافت کنند. موضوع مهریه یکی از مهم ترین دعاوی در دادگاه ها می باشد و حوزه های مختلفی را شامل می شود. در خصوص اینکه چگونه زوجه می تواند مهریه خود را از سهم الارث شوهر دریافت کند توضیح دادیم ولی برای اینکه از زیر و بم های این موضوع و نحوه ی اجرایی آن بیشتر آشنا شویم بهتر است به مشاور حقوقی پرداخت مهریه از سهم الارث شوهر مراجعه کنیم.
آیا دریافت مهریه پس از فوت شوهر امکان پذیر است؟
طبق قانون زن پس از وقوع عقد مالک مهریه خواهد بود و این مسئله ربطی به در قید حیات بودن یا نبودن همسر ندارد و فقط در روند دریافت تغییراتی به وجود می آید. زن پس از فوت شوهر در هر شرایط و در هر زمانی می تواند درخواست گرفتن مهریه از سهم الارث شوهر را داشته باشد چون پرداخت مهریه دینی است که بر ذمه مرد قرار دارد و جزو بدهی مرد محسوب می شود. شاید تصور عموم بر این باشد که با فوت همسر دینی در خصوص پرداخت مهریه باقی نمی ماند و زن نمی تواند مهریه را دریافت کند. اما این تصور که به اشتباه رواج پیدا کرده است کاملاً اشتباه است و زن می تواند از اموال به جا مانده از شوهر و یا اموالی که از پدر شوهر به شوهر رسیده باشد مهریه خود را مطالبه کند. پس از دریافت مهریه زن می تواند از مابقی دارایی مرد درخواست دریافت ارث را ثبت نماید که اموال طبق قانون در بین ورثه تقسیم می شود. میزان مهریه زوجه با نرخ روز محاسبه می شود و این نرخ طبق شاخص بانک مرکزی محاسبه می شود.
فورم مدال درخواست تماس
لینک کوتاه مطلب:
لینک شبکه های اجتماعی:
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: