چگونگی مطالبه مهریه های بیش از 110 سکه مطابق قانون جدید
بحث طلاق از جمله مباحثی است که همواره باعث ایجاد سوالات متفاوت برای افراد متقاضی آن ایجاد میشود. از مهمترین سوالاتی که در زمینه طلاق هم برای مرد و هم برای زن ایجاد میشود، شرایط دریافت مهریه است. با توجه به قانونی که در سال 1391 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، حد حمایت قانونی از مطالبه مهریه را تا میزان 110 سکه اعلام شد. حال برای درک بیشتر این موضوع توضیحاتی به شما عزیزان ارائه خواهیم داد. پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
مهریه چیست؟
در زمان ازدواج و در لحظه عقد و نکاح بین زوجین، مرد چیزی را باید به همسرش تقدیم کند. در شرع و قانون به آن مهریه یا صداق گفته میشود. این مهریه میتواند هرچیزی میتواند باشد، که البته باید قابلیت مالی داشته باشد. در زمان های قدیم از چیزهای متفاوتی به عنوان مهریه استفاده میشد. ولی چندین سال است که در کشور ما بیشتر سکه طلا مد نظر برای مهریه گرفته میشود. به همین منظور قانونگذار قوانینی را در سال 1391 برای دریافت و مطالبه مهریه تصویب کرد که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم.
همانطور که قبلتر بیان کردیم در قانون و در آموزه های دینی اسلام معیار و مقدار مشخصی برای مهریه تعیین نشده است و زوجین برای هرچیزی و هر مقداری که صلاح میبینند توافق کنند.
قانون مطالبه مهریه
در ابتدا باید بیان کرد که قانون مطالبه مهریه در ایران در حال حاضر 110 سکه بهار آزادی است و این یعنی، دادگاه طلاق فرض را بر این گذاشته که زوج قابلیت پرداخت را دارد و اگر این تعداد چه به صورت نقد و چه قسط بندی پرداخت نشود حکم حبس صادر میشود.
به همین منظور باید گفت که برای مهریه های زیر 110 سکه بهار آزادی زن(زوجه) نیاز ندارد که استطاعت مرد را ثابت کند و در این مرحله فقط مرد است که باید استطاعت خود را برای پرداخت مهریه مشخص کند.
در ادامه باید گفت در مشاوره های مختلف حقوقی دیده شده است که برخی بر این باورند که نمیتوان مهریه های بالای 110 سکه را دریافت کرد، ولی باید در این رابطه جواب داد که اینگونه نیست. فقط باید زوجه برای دریافت بیش از 110 سکه خود ثابت کند که زوج توانایی پرداخت این مقدار سکه را دارد.
مهریه عندالستطاعه
در قانون برای پرداخت مهریه دو روش وجود دارد که یکی از آن روش ها عندالستطاعه است، این نوع بدین معناست که زمان پرداخت مهریه مشخص نیست و از نظر تئوری صحت و عدم صحت آن در میان حقوقدانان اختلاف نظر است، اما زوجه که این شرط را قبول میکند باید بپذیرد که هر زمانی که زوج اعلام عدم استطاعت مالی داشته باشد نمیتواند از وی مطالبه داشته باشد
تقلب در پرداخت مهریه
در برخی موارد ممکن است دیده شود که زوج برای پرداخت مهریه تقلب کرده است و ممکن است مقداری از درآمد خود را به دادگاه اعلام نکرده باشد. به همین منظور باید گفت که اگر زوج تقلبی کند وی مشمول قانون حمایت نمیشود. همچنین باید گفت در صورتی که زوج عدم استطاعت مالی را در پرداخت مهریه به دادگاه ثابت کند حکم حبس برای وی نیز ملغی میشود.
مدارک مورد نیاز برای مطالبه مهریه
- اصل سند ازدواج
- اصل شناسنامه
- کپی کارت ملی
پرداخت نشدن مهریه توسط مرد
در صورتی که مرد توانایی لازم برای پرداخت مهریه را داشته باشد ولی اقدام به پرداخت آن نکند و از پرداخت آن خودداری کند. زوجه میتوان مهریه خود را به اجرا گذاشته و طی مدت زمان 10 روز دارایی های شوهر را معرفی کند.
در این مدت زمان فوراْ دادگاه اقدام به رای برای توقیف اموال زوج خواهد کرد و در صورتی که زوج صرفاْ اموالش درآمدش باشد. تا یک چهارم آن به زوجه تعلق میگیرد. این روند تا زمان تسویه کامل مهریه ادامه دارد.
لازم به ذکر است که در قانون اشاره شده است که مرد تا زمان پرداخت کامل مهریه امکان خروج از کشور را ندارد،اما در صورتی که مرد اموال دیگری غیر از حقوق داشته باشد دادگاه اموال او را میفروشد و مهریه از این طریق پرداخت میشود
در پایان باید گفت که مشاوره حقوقی مناسب قبل ازدواج و در زمان طلاق میتواند کمک شایانی به افراد برای اتخاذ تصمیم درست کمک کند. مشاوره حقوقی اوستا در این راستا آماده است که به عزیزانی که نیازمند توضیحات بیشتر هستند کمک لازم را داشته باشد. با تشکر از شما برای همراهی ما تا انتهای این مقاله
در صورت بروز مشکلات در هر زمینه حقوقی می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: