در این مقاله ما با عناوینی نظیر وکیل حقوقی، حقوق عمومی، تفاوت وکیل کیفری با وکیل حقوقی، تفاوت حقوق عمومی با حقوق خصوصی و تفاوت وکیل با مشاور دادگستری اشنا میشویم .
موسسه ی حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند. 45403-021
حقوق عمومی
حقوق عمومی، مجموعه قواعد حاکم بر روابط دولت و کارگزاران آن با مردم است.
هدف حقوق عمومی فراهم کردن مصالح همه ی افراد جامعه است.حقوق عمومی مربوط به کلیت عموم جامعه است. هر چند موضوع حقوق عمومی، دولت یا نهاد های سیاسی است، در نهایت به تامین نیاز های فردی توجه میکند.
حقوق عمومی ارتباط نزدیکی با علم سیاست دارد همچنین باید گفت حقوق عمومی مسائل سیاسی و نهادهای سیاسی را به طور حقوقی بررسی میکند. حقوق عمومی روابط بین مردم و دولت را نیز تنظیم و بررسی میکند.
فورم مدال درخواست تماس
روابط دولت و سازمانهای وابسته به آن و مامورین آنها با افراد جامعه در قلمرو این شاخه از علم حقوق است. وظیفه حقوق عمومی به طور ویژه تنظیم روابط میان فرمانروایان و فرمانبرداران میباشد.لازم به ذکر است که مهمترین مقررات حقوق عمومی هر کشور در قانون اساسی بیان شدهاست. حقوق عمومی خود زیر مجموعه حقوق داخلي است. قواعد مربوط به سازمان دولت و بنگاههای دولتی و همچنین حقوق کیفری به حقوق عمومی مربوط است. تمام روابطی که دولت یا نمایندگانش بهطور رسمی در آن دخالت میکنند به حقوق عمومی تعلق دارد. حقوق عمومی بر سه اصل استوار است: اقتدار، حاکمیت قانون، و مسئولیت.
حقوق عمومی، شامل حق و حقوقی است که بین ادارات و نهاد های دولتی یا موسسات عمومی در انجام وظیفه و خدمت متقابل به مردم وجود دارد و باید اجرا گردد
اهداف حقوق عمومی
یکی از اهداف حقوق عمومی، قانونمند کردن دولت و حکومت است تا کارگزاران دولت در برابر مردم و جامعه مسئول باشند.از دیگر اهداف حقوق عمومی میتوان به برقراری امنیت و نظم عمومی ،تنظیم روابط فرد با دولت و دولت با فرد همچنین تهیه و ارائه خدمات عمومی در جهت منافع عمومی ،کنترل قدرت دولت یا حاکمیت و برقراری قانون مداری و حفظ و حمایت حقوق طبیعی فرد و حقوق سیاسی شهروندان اشاره کرد.
موسسه ی حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند . 45403-021
شاخه های حقوق عمومی
- حقوق بشر: حقوق طبیعی ای که هر انسان باید داشته باشد را حقوق بشر میگویند. حقوق بشر یکی از زیر شاخه های حقوق عمومی است.
- حقوق اساسی: پایه و اساس حقوق عمومی،حقوق اساسی میباشد. در حقوق اساسی ،حقوق سیاسی مردم و تکالیفی که بر عهده ی دولت هاست گفته شده است.
- حقوق اداری: در این شاخه درباره ی تشکیلات و وظایف ادارات دولتی مانند شهرداری ها و تقسیمات کشوری و روابط این سازمان ها و ارگان ها با مردم مورد بحث قرار میگیرد.
- حقوق مالیه: این شاخه به قوانین مربوط به مباحث مالی مانند مالیات و بودجه ی کشوری و عوارضی که دولت از مردم دریافت میکند و قوانین و مقررات مربوط به آنها می پردازد.
- حقوق کار: در این شاخه به تامین اجتماعی و رابطه ی بین کارگران و کارفرمایان و مسائل اجتماعی آنها می پردازد.
- حقوق جزا: شاخهای از حقوق است که اعمال و اقدامات و یا ترک اقدامات لازم که به منافع عمومی و یا امنیت عمومی آسیب وارد میکند و باید مورد مجازات قرار گیرد را در برمیگیرد. در این شاخه آن گونه رفتارهای مجرمانه که اعمال مجازات از سوی دولت را در پی دارد مورد بررسی قرار میگیرد.
تفاوت حقوق عمومی با حقوق خصوصی
هدف حقوق عمومی تأمین مصالح عموم جامعه اما هدف حقوق خصوصی تأمین منافع اشخاص است.
حقوق عمومی برای دولت شیوههایی فراهم میآورد که مصلحت همگانی با آن تأمین میشود. این روشها از سرشت فشار و اجبار برخوردار است اما روشهایی که حقوق خصوصی بر اشخاص میگذارد، از ماهیت ارادی برخوردار است و در اصل بر پایهی قرارداد استوار است.
فورم مدال درخواست تماس
حقوق عمومی شامل حقوق بینالملل عمومی، حقوق اساسی، حقوق اداری، حقوق جزا و حقوق مالیه عمومی است اما حقوق خصوصی شامل حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق هوایی، حقوق مالکیت فکری و حقوق تجارت بین المللی است.
وکیل حقوقی
وکیل حقوقی به کسی میگویند که مسائل و مشکلات حقوقی موکل خود را در مراجع قضایی یا غیر قضایی حل و فصل کند. یک وکیل حقوقی می تواند در تمامی مسائل حقوقی موکل خود را مشاوره دهد .
وکیل حقوقی طبق وکالت نامه تنظیمی که با موکل خود، امضا نموده است اقدامات خود را پیش میبرد. وکیل حقوقی یکی از انواع وکیل است که همانطور گفته شد، به وکلای برای رسیدگی به حقوق مدنی و مشاوره حقوقی افراد گفته میشود. چنین شخصی در دادگاههای حقوقی، دادگاه خانواده، شورای حل اختلاف و. غیره در زمینه امور مدنی که مرتبط با قوانین حقوقی اعم از قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون تجارت، قانون حمایت خانواده، قانون امور حسبی و برخی دیگر است، ورود پیدا خواهد کرد.
این نوع وکلا به صورت تخصصی در زمینههای گفته شده ورود پیدا کرده تا به رفع مشکلات بپردازند. اگر بخواهیم به عنوان دعاوی حقوقی اشاره کنیم باید به مطالبه اجرت المثل، مطالبه نفقه، دعاوی مطالبه وجه و غیره اشاره کرد.
وظایف وکیل
حضور در دادگاه بهعنوان نماینده موکل خود و دفاع از آنها
مشاوره به مراجعان در خصوص مشکل حقوقی و کیفری
تنظیم کردن قرارداد برای درج در پرونده و پیش بردن امور حقوقی و قضایی قید شده موکل خود
ارائه مدارک و شواهد به دادگاه و دفاع از موکل
بررسی بیشتر پرونده و یا ارائه توضیحات به موکل خود
مشاور حقوقی
مشاور حقوقی به کسی گفته میشود که با دانشی که از قوانین حقوقی دارد می تواند در تمامی زمینه ها ی حقوقی به افراد حقیقی و حقوقی مشاوره دهد . برای جلوگیری از وارد شدن خسارت و ضرر و آسیب در زمینه ی حقوقی بهتر است که به مشاور رجوع کرد تا از وارد شدن این آسیب های احتمالی جلوگیری کنید. وظیفهی اصلی مشاور حقوقی ارائه مشاوره و راهنمایی های حقوقی است. مشاور حقوقی میتواند در امور کاری و اداری، امور مربوط به مهاجرت، امور تجاری و مسائل بین المللی و سایر امور حقوقی به اشخاص کمک کند. مشاور حقوقی میتواند لوایح مورد نیاز را تنظیم کند و به افراد در پیگیری دعاوی کمک کند و به آنها مشاوره دهد. در صورتیکه پروانه وکالت داشته باشد می تواند شخصا به طور مستقیم پرونده را در دست بگیرد.
فورم مدال درخواست تماس
مشاوره حقوقی میتواند در معاملات ملکی، خرید و فروش، رهن، وکالت و همچنین موضوعات مربوط به امور خانواده مانند طلاق، حضانت، نفقه و مهریه به افراد کمک کند. مشاوره حقوقی نسبت به امور حقوقی آگاه است و قدرت تجزیه و تحلیل مسائل را دارد. برای انعقاد قراردادهای عمومی، خصوصی و بین المللی، فسخ یا ابطال قرارداد و تفسیر قرارداد باید با مشاور امور قراردادها مشورت کرد.
تفاوت وکیل با مشاور حقوقی
وکیل با داشتن پروانه ی وکالت میتواند پرونده ی موکل خود را شخصا پیگیری کند و در دعاوی حضور داشته باشد اما مشاور حقوقی فقط میتواند مشاوره دهد و نمیتواند در دادگاه ها حضور داشته باشد . مشاور حقوقی در صورت داشتن پروانه وکالت دادگستری میتواند بهعنوان وکیل شرکت در دعاوی حضور داشته باشد مشاور حقوقی اصولا با انعقاد قرارداد مشاوره در شرکتها و سازمانها به فعالیت میپردازد و به استخدام رسمی شرکت یا سازمان محل فعالیت خود در نمیآید؛ به همین دلیل دستمزد مشاور حقوقی بهصورت ساعتی تعیین میشود.
تفاوت دعوی کیفری و حقوقی
در رابطه با اصول و روش های وکالت در دعاوی حقوقی و کیفری فرق چندانی نیست. اما باید گفت که تفاوت هایی در برخی از موارد دیگر می شود که این تفاوت شامل موارد زیر می باشد :
در شکایت حقوقی به شکایت کننده ” خواهان ” و به طرف او ” خوانده ” می گویند ولی در شکایت کیفری به شکایت در دعاوی کیفری، دادگاه پس از اثبات اتهام متهم، وی را به تحمل مجازات محکوم می کند اما در دعاوی حقوقی، دادگاه، خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده یا خوانده می نماید.همچنین باید گفت در دعاوی حقوقی دادخواست باید در برگه ی مخصوص ” دادخواست ” تنظیم شود در غیر این صورت مورد پذیرش دادگاه قرار نمی گیرد اما شکایت کیفری می تواند در هر برگه ای تنظیم گردد.
پیشنهاد مطالعه:
یکی دیگر از تفاوت ها این است که در دعاوی حقوقی با رضایت خواهان دعوی خاتمه یافته ولی در دعاوی کیفری و در مورد جرایمی که جنبه عمومی دارد مثل کلاهبرداری و رشوه با رضایت شاکی پرونده مختومه نمی شود. لازم به ذکر است که در دعاوی حقوقی دادگاه خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده می نماید ولی در شکایت کیفری دادگاه پس از اثبات اتهام متهم وی را به تحمل مجازات محکوم می کند.
تفاوت وکیل کیفری با وکیل حقوقی
وکیل حقوقی به کسی میگویند که مسائل و مشکلات حقوقی موکل خود را در مراجع قضایی یا غیر قضایی حل و فصل کند. یک وکیل حقوقی می تواند در تمامی مسائل حقوقی موکل خود را مشاوره داد اما وکیل کیفری کسی است که در کلیه دعاوی کیفری از جمله : خیانت در امانت،کلاهبرداری، فروش مال غیر، سرقت، قتل، فوت در تصادفات رانندگی، دیه، ضرب و جرح، نزاع، جعل و استفاده از سند مجعول، توهین، تجاوز به عنف، تهدید، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی، مواد مخدر می تواند طرح شکایت نماید.
پیشنهاد مطالعه:
چرا باید تفاوت شکایت حقوقی و شکایت کیفری را بدانیم؟
وکیل حقوقی بیشتر و به صورت تخصصی در زمینه امور حقوقی فعالیت داشته اما وکیل کیفری در حیطه کاری خود یعنی امور کیفری فعالیت دارد. بنابراین این وکلا بیشتر در زمینهای که تخصص دارند ورود پیدا کرده و قطعا می توانند عملکرد بهتری به عنوان وکیل قانونی از خود نشان دهند.
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: