کمیسیون ماده 100 شهرداری: در تمام کشور های جهان اصولا مشاهده میشود که هرگونه ساخت و ساز(چه جزیی و کلی)دارای ضوابط و مقررات خاصی است.برای مثال در کشور ایران ما شاهد وجود کمیسیون ماده 100 شهرداری به عنوان قانون برای ساخت و ساز می باشیم.
تامین امنیت شهروندان و زیباسازی شهر از جمله دلایلی می باشد که در بوجود آمدن کمیسیون ماده 100 تاثیر گذار هستند و اهمیت رعایت آن را دوچندان میکند.
در زمان های گذشته قبل از که قانون کمیسیون ماده 100 در جامعه رواج پیدا کند،اگر فردی اقدام به ساخت و ساز غیر قانونی می کرد و مجوز نیاز نداشت،مجرم تلقی میشد واصولا چنین پرونده هایی به دادگاه کیفری ارجاع داده میشد.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله ای در ارتباط با قانون کمیسیون ماده 100 می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
تالار گفتگو حقوقی
چت انلاین با مشاوران
نتیجه ی ارجاع این پرونده ها به دادگاه کیفری نتاج بسیار ناخوشایندی مانند محکومیت به زندان و پرداخت جزای نقدی بود.
نبود یک مرجع اختصاصی برای رسیدگی به مشکلات احداث ساختمان ها باعث میشد تا افراد مختلف همانند مجرمان دادگاه های کیفری در یک سطح قرار گیرند و پرونده های آنان محکومیتشان بیش از حد انتظار سنگین شود.
پس از تصویب قانون کمیسیون ماده 100،شرایط چنین تخلفاتی بسیار بهتر شد و رسیدگی یک مرجع اختصاصی به چنین مواردی این امکان را بوجود آورد تا وضعیت محکومیت چنین پرونده هایی تخصصی تر شود.
بنابراین در حال حاضر میتوان گفت که تمام پرونده هایی که با موضوع تخلفات ساختمانی و عدم رعایت ضوابط شهرسازی مرتبط هستند در کمیسیون ماده 100 مورد بررسی و پیگیری افراد متخصص در این زمینه قرار میگیرد.
اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که با کمیسیون ماده 100 آشنایی ندارید و به دنبال فردی می باشد که در این زمینه به شما کمک کند بهتر است که به حرف افراد غیر متخصص گوش نکنید به دنبال مشورت با این دسته از افراد نباشید،بهترین و سریعترین راه ممکن در چنین مواقعی کمک گرفتن از متخصصان مشاوره حقوقی میباشد.
بررسی قانون کمیسیون ماده 100 در سطوح مختلف اجتماعی
قانون کمیسیون ماده 100 ـ مالكين اراضي و املاك واقع در محدوده شهر يا حريم آن بايد قبل از هر اقدام عمراني يا تفكيك اراضي و شروع ساختمان از شهرداري پروانه اخذ نمايند.
شهرداري ميتواند از عمليات ساختماني ساختمانهاي بدون پروانه يا مخالف مفاد پروانه بوسيله مأمورين خود اعم از آنكه ساختمان در زمين محصور يا غير محصور واقع باشد جلوگيري كند.
تبصرة 1ـ در موارد مذكور فوق كه از لحاظ اصول شهرسازي يا فني يا بهداشتي قلع تأسيسات و بناهاي خلاف مشخصات مندرج در پروانه ضرورت داشته باشد يا بدون پروانه شهرداری ساختمان احداث يا شروع به احداث شده باشد به تقاضاي شهرداري موضوع در كميسيون هاي مركب از نماينده وزارت كشور به انتخاب وزير كشور و يكي از اعضاي انجمن شهر، به انتخاب انجمن مطرح ميشود. كميسيون پس از وصول پرونده به ذينفع اعلام ميكند كه ظرف ده روز توضيحات خود را كتباً ارسال دارد پس از انقضاء مدت مذكور كميسيون مكلف است موضوع را با حضور نماينده شهرداري كه بدون حق راي براي اداي توضيح شركت ميكند ظرف مدت يك ماه تصميم مقتضي بر حسب مورد اتخاذ كند در مواردي كه شهرداري از ادامة ساختمان بدون پروانه يا مخالف مفاد پروانه جلوگيري ميكند مکلف است حداکثر ظرف يك هفته از تاريخ جلوگيري موضوع را در كميسيون مذكور مطرح كند در غير اين صورت كميسيون به تقاضاي ذينفع به موضوع رسيدگي خواهد كرد.
از بررسی متن کمیسیون ماده 100 می توان به این نتیجه رسید که تخلفات زیر قابلیت پیگیری از این طریق را دارند:
1. احداث هر گونه بنایی بدون پروانه(مجوز) یا احداث بنا خارج از پروانه یا مازاد بر آن
۲. عدم احداث پارکینگ یا غیرقابل استفاده بودن پارکینگ
۳. تجاوز به معابر شهر
۴. استحکام نداشتن بنا یا عدم رعایت ضوابط فنی، بهداشتی و شهرسازی در احداث بنا
۵. تغییر کاربری غیرمجاز
کمیسیون ماده 100 یا شهرداری؟
سوالی که ممکن است در این جا مطرح شود آن است که اگر به یک شخص در موارد مربوط به مسائل ساخت و ساز ضرر و زیان وارد شود باید به کدام مرجع برای پیگیری آسیبی که به او وارد شده است باید مراجعه کند،شهرداری یا کمیسیون ماده 100؟
برای پاسخ به این سوال می توان گفت که تمامی اشخاص متضرر در موارد مالی میتوانند به مراجع و محاکم قضایی برای احقاق حقوق شخصی خود مراجعه کنند اما در موارد مربوط به ساختمان سازی و هرگونه مسئله عمرانی،اگر افراد دچار ضرر و زیان مادی شوند می توانند علاوه بر مراجع قضایی به شهرداری مراجعه کنند تا در زمان کوتاه تری و با سرعت بیشتری مسئله ی انان مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.
پس از انکه پرونده در شهرداری تشکیل شد و شاکی شکایت خود را همراه با جزئیاتش ثبت کرد،با صلاحدید شهرداری پرونده به کمیسیون ماده 100 برای تکمیل روند دادرسی و معین شن رای نهایی،ارجاع داده خواهد شد. همانطور که متوجه شدی،کمیسیون ماده 100 جز قوانین بسیار پرکاربرد و با اهمیت در زمینه ی هرگونه ساخت وساز به حساب می آید و بهتر است افراد قبل از هرگونه اقدامی در این زمینه از مشاوره حقوقی کمک بگیرند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
صلاحیت های کمیسیون ماده 100 شهرداری
از جمله تخلفاتی که شهرداری ها صلاحیت رسیدگی و بررسی آن را به کمیسیون ماده 100 میسپارد،می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.احداث بنا بدون پروانه:
نکته بسیار مهمی که افراد در کشور ما باید در هنگام ساختمان سازی و احداث هرگونه بنایی به ان دقت کنند آن است که طبق قانون کمیسیون ماده 100 باید افراد در اولین اقدام خود برای اخذ پروانه یا همان اجازه نامه ساخت و ساز به شهرداری ها مراجعه کنند.
اگر در مورد احداث بنا بدون پروانه مشکلی ایجاد شود،طبق قانون کمیسیون ماده 100 شهرداری آنان اجازه تخریب چنین بنایی را دارند.
2.عدم احداث پارکینگ یا غیر قابل استفاده بودن پارکینگ:
در مواردی که مالکان از احداث پارکینگ هایی که وجود آنان در منطقه طبق ضوابط و مقررات شهرداری الزامی است و یا بالعکس،ممانعت کنند،متخلف محسوب میشوند و در چنین مواردی نیز کمیسیون ماده 100 این اختیار دارد تا رای به اخذ جریمه نقدی برای متخلفان را صادر کند.
3.تجاوز به معابر شهری:
در مواقعی که مالکین قصد نوسازی بنای ساختمانی خود را دارند باید حتما به دنبال اصلاح پروانه ی ساختمانی خود براساس قوانین شهرداری و طرح های تصویب شده جدید باشند،در غیر این صورت ایجاد هرگونه خطا و تجاوز به معابر شهری باعث میشود تا طبق قانون کمیسیون ماده 100،شهرداری از ادامه ی روند کاری آنان جلوگیری کند و برای تعیین جزای نقدی هرگونه تعدی و تجاوز به معابر شهری،پرونده به کمیسیون ماده 100 ارسال خواهد شد.
4.تراکم اراضی:
تراکم اراضی که به عنوان تخلف در کمیسیون ماده 100 قابلیت پیگیری را دارد و به عنوان جرم مطرح می شود به آن معنا است که مالک مساحتی بیشتر از آنچه در پروانه ذکر شده است را برای زیر بنای ساختمان خود در نظر بگیرد.
5.عدم استحکام بنا:
در مواردی که مشخص شود بنای ساخته شده با وجود کسب پروانه، دارای استحکام لازم نمیباشد و موارد فنی و معماری در آنها رعایت نشده است،کمیسیون ماده 100 این اختیار را دارد تا حکم به تخریب چنین بنایی را صادر کند.
6.تغییر کاربری:
تغییر کاربری یکی از اصلی ترین ومهمترین مواردی است که کمیسیون ماده 100 در حداقل زمان ممکن یعنی حدودا در طول یک ماه به آن رسیدگی می کند.
اصولا زمانی که ثابت شود مالک برخلاف مندرجاتی که در پروانه ساختمانی مربوط به یک محیط تجاری یا کسب و کار است عمل کند و تغییر کاربری در ان مکان بدهد،کمیسیون سریعا محل مورد نظر را تعطیل خواهد کرد.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا مسئله ای در ارتباط با قانون کمیسیون ماده 100 می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: