جرم مزاحمت و تهدید دختران در فضای مجازی
با گسترش روز افزون تکنولوژی و ایجاد بسترهای متفاوت برای ارتباط انسانها اتفاقات مثبت و منفی متفاوتی در جامعه به وجود میآید. از جمله معایب این پیشرفت ها را میتوان به مزاحمت هایی که برای افراد مختلف به خصوص برای دختران در فضای مجازی رخ میدهد اشاره کرد. در مرحله اول بهتر است افراد برای کسب اطلاعات بیشتر برای رسیدگی به اینگونه موارد با مشاوره حقوقی گرفتن از کارشناسان زبده در این مسائل مشکل خود را برطرف کنند. ولی در کل باید به این موضوع اشاره کرد که جرم مزاحمت و تهدید دختران در فضای مجازی ۲ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق است. اذیت و آزار خانمها در فضای مجازی از مشکلاتی است که بیشتر خانمها از آن شکایت دارند.
جرم مزاحمت
به طور کلی مزاحمت جرمی است که در قانون به آن اشاره های متفاوتی شده است که به طور مثال هرفردی به کمک چاقو یا هرنوع اسلحه دیگر قدرتنمایی کند یا توسط آن به مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید آنها بپردازد یا با کسی گلاویز شود در صورتی که از مصادیق محارب نباشد جرم مزاحمت او حبس از شش ماه تا دو و تا 74 ضربه شلاق است.
بر اساس قواعد کلی زندگی امروزی باید گفت امکان حذف فضای مجازی در حال حاضر از زندگی امکان پذیر نیست، به همین منظور باید در این رابطه دقت عمل بیشتری داشت زیرا جوانان و دختران جوان. دختران بیش از پسران به سمت دنیای مجازی روی میآورند درنتیجه باید به دختران آموزشهای صحیح در زمینه استفاده از فضای مجازی داده شود.
ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی در رابطه با مزاحمت
بر اساس این ماده هر شخص که در اماکن عمومی کشور و یا معابر مزاحم اطفال یا زنان شود و با الفاظ مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین کند جرم مزاحمت به حبس از ۲ تا ۶ ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق است.
به طور کلی باید بیان کرد که آسیب پذیری کودکان و بانوان در جامعه بالاتر است و به همین منظور به مراتب این امکان وجود دارد که افراد مزاحم اقدام به استفاده از نامهای مستعار در فضای مجازی یک تزویر است که باعث افزایش آزار خانمها میشود.
مزاحمت تلفنی
بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی کشور هر شخصی که با استفاده از تلفن اقدام به سلب آسایش برای دیگران کند . مجازاتی تا حبس از ۱ تا ۶ ماه در انتظار اوست. لازم به ذکر است که مزاحمت با شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک، وایبر، تلگرام مزاحمت محسوب میشود و مجازات ذکر شده برای افراد در نظر گرفته شده است.
همچنین قانون در بندی مقرر کرده که ارسال محتویات مستهجن نیز جرائمی دارد. به طور مثال این موارد میتواند شامل ارسال تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیرواقعی یا متونی که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است.
جرایم رایانه ای
در رابطه با مواردی که بیان شد باید گفت که بر اساس ماده 15 قانون جرائم رایانه ای اگر محتویات مستهجن ، افراد را تحریک، ترغیب، تهدیدیا تطمیع کند یا گول زننده باشد یا شیوه دسترسی به آنها را آسان کرده یا آموزش دهد، به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم است. انجام این جرم مزاحمت در خصوص محتویات مبتذل جزای نقدی از ۲ میلیون ریال تا ۵ میلیون ریال را برای افراد رقم میزند.
در ادامه باید ذکر کرد که در صورتی که این محتویات یاد شده اشخاص را به ارتکاب جرایم منافی عفت یا استعمال موادمخدر یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونتآمیز تحریک دعوت کرده یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آنها را آسان کرده یا آموزش دهد، انجام جرم مزاحمت به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
ماده ۱۴ قانون جرایم رایانهای
از دیگر موارد مربوط به جرایم رایانه باید به ماده 14 این قانون اشاره کرد که در صورتی که هر شخصی توسط سامانههای کامپیوتری یا مخابراتی یا حاملهای داده محتویات مستهجن را منتشر، توزیع کند یا به قصد داد و ستد یا افساد تولید یا ذخیره کند، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دوی مجازات محکوم می شود.
در آخر باید به این نکته اشاره داشت که اگر محتویات یاد شده دارای صحنه و صور قبیحه به کمتر از ۱۰ نفر فرستاده شود، جرم مزاحمت این عمل ۱میلیون ریال تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی است. ولی درصورتی که این عمل به صورت حرفه انجام شود و به شکل گسترده صورت گیرد فرد ممکن است مفسد فی الارض شنخته شود ولی در غیر این صورت وی به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم است. به عنوان آخرین صحبت باید گفت که درصورتی که هرگونه مزاحمتی برای شما و آشنایان خود ایجاد شد بهتر است در مرحله اول با کارشناسان این حوزه مشورت و مشاوره داشته باشید.
در صورت بروز مشکلات در هر زمینه حقوقی می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:
راه های ارتباطی:
- تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
- تالار گفتگو حقوقی
- چت انلاین با مشاوران
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: