در این مقاله با عناوینی نظیر وکیل، وظایف وکیل، وکیل دادگستری، وکیل حقوقی،وکیل کیفری،وکیل خانواده،وظایف وکیل،مزایای استفاده از وکیل و .. اشنا میشویم.
وکیل
وکیل به کسی گفته می شود که به جای موکل، اقداماتی را که خود موکل توانایی انجام آن را دارد را برعهده می گیرد.
اگر وکالت تنظیم شده سند عادی و یا رسمی باشد و در آن انجام امور به وکیل واگذار گردد با این نوع وکالت میتوان در دادگاه ها و دادسرا ها حاضر شد ویا میتوان امور اداری و معاملات را با آن انجام داد اما اگر وکالت تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی باشد نمی توان با آن به طور مستقیم در دادگاه ها و دادسرا ها حاضر شد و امور واگذار شده را انجا داد .
پیشنهاد مطالعه:
خدمات مشاوره حقوقی اوستا در سال 1400
وکیل دادگستری
وکیل دادگستری به شخصی گفته میشود که پروانه ی وکالت خود را در یکی از کانون های وکلای دادگستری از سوی افراد حقیقی و یا حقوقی گرفته باشد میتواند از امور حقوقی و جزایی موکل خود در دادگاه ها و دادسرا ها دفاع کند او همچنین میتواند به امور اداری و انجام معاملات موکل خود رسیدگی کند .تنها وکیل دادگستری است که در چارچوب اختیاراتی که موکل خود به او داده بنا به مقررات قانونی کشور میتواند در مراجع قضایی و دادگاه ها و دادسرا ها حضور پیدا کند و کار های حقوقی و جزایی و قضایی موکل خود را انجام دهد.
وکیل حقوقی
وکیل حقوقی به کسی گفته میشود که تمامی کار های حقوقی موکل خود را در دادگاه ها و دادسرا ها و مراجع قضایی انجام دهد و موکل خود را در تمامی امور حقوقی مشاوره دهد و راهنمایی کند.
وکیل حقوقی مجاز است که در اموری که موکل خود در وکالت نامه قید کرده است و به امضای خود موکل و شخص وکیل در آمده است ورود پیدا کند . وکیل حقوقی به موکل خود درباره ی امور مدنی و حقوقی مشاوره ی صحیح میدهد تا موکل خود در این امور بر طبق قانون به خواسته های خود تا حد امکان برسد. چنین شخصی در دادگاههای حقوقی، دادگاه خانواده، شورای حل اختلاف و. غیره در زمینه امور مدنی که مرتبط با قوانین حقوقی اعم از قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون تجارت، قانون حمایت خانواده، قانون امور حسبی و برخی دیگر است، ورود پیدا خواهد کرد.
وکیل حقوقی به طور تخصصی در این زمینه ها ورود پیدا میکند تا مشکلات را رفع و حل و فصل کند.اگر بخواهیم به عنوان دعاوی حقوقی اشاره کنیم باید به مطالبه اجرت المثل، مطالبه نفقه، دعاوی مطالبه وجه و غیره اشاره کرد.
وکیل کیفری
وکیل کیفری به کسی گفته میشود که بتواند در دعاوی کیفری در مراجع قضایی و کیفری حضور پیدا کند و با تسلط کامل بر دعاوی کیفری از موکل خود در این راستا دفاع کند. دعاوی کیفری مثل قتل عمد یا غیرعمد،آدم ربایی، خیانت در امانت، کلاهبرداری، سرقت ، ضرب و جرح و ...
وکیل کیفری باید تسلط کامل بر روی تمامی مسائل حقوقی و قانونی و کیفری در حوزه ی کاری خود داشته باشد همچنین وکیل کیفری باید فردی مجرب و متخصص و با تجربه ی کافی باشد و به خوبی با قوانین کیفری مثل مجازات قانون اسلامی، قانون مبارزه با مواد مخدر، آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قوانین مرتبط دیگری که در این زمینه وجود دارد، به خوبی آشنا باشد.
نکته ی بسیار مهم این است که قوانین دادرسی دارای مسائل سخت و دشوار است که افراد عادی و غیر حقوقی به طور کامل روی این مسائل احاطه ندارند بنابراین استفاده از وکیل مناسب باعث بهتر و سریع تر حل شدن مشکلات حقوقی ما میشود.
اهمیت استفاده از وکیل کیفری
پرونده های کیفری خیلی پیچیده تر و دشوار تر و سخت تر از بقیه ی پرونده های قضایی می باشد و با کوچکترین اشتباه خسارات و آسیب های جبران ناپذیری در این راستا برایمان به وجود می آورد که ممکن است هزینه های سنگین مالی و جانی را برایمان رقم بزند،بنابراین برای حل و فصل مسائل کیفری حضور یک وکیل کیفری متخصص و با تجربه و کاردان خیلی مهم است.یکی از مهمترین پشتوانه های حقوقی دفاعی هر متهم ، داشتن وکیل کیفری است.
وظایف وکیل
- به جای موکل خود در دادگاه ها حضور پیدا میکنند و از موکل خود در این میادین دفاع میکنند
- مشاوره ی حقوقی و کیفری به کسانی که به انها مراجعه میکنند
- با بررسی بیشتر پرونده به موکل خود توضیحاتی راجع به پیشبرد کارهای قانونی و حقوقی میدهد
- اگر مدرک و یا شاهد و سندی را در حین حل و فصل پرونده ای پیدا کند ان را به دادگاه ارجاع میدهد
موسسه ی حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند. 45403-021
وکیل خانواده
وکیل خانواده به کسی گفته میشود که در کلیه دعاوی خانواده مثل طلاق یک طرفه و طلاق توافقی، نفقه و مهریه، جهیزیه، حضانت و... می تواند کار های حقوقی موکل خود را بر عهده بگیرد.حل و فصل مشکلات خانوادگی مختلف راهکار ها و رویکردهای متفاوتی دارد و باید برای حل هر کدام از شیوه ی خاصی استفاده کرد بنابراین قبل از انتخاب وکیل خانواده مشخص کنید در چه عملکردی نیاز به مشاوره و حمایت وکیل دارید . برای مسائل و مشکلات خانوادگی نمی توان از هر وکیلی استفاده کرد زیرا وکلا هم در کار خود هر یک برای انجام کاری تخصص دارند . برای حل مسائل و مشکلات خانوادگی باید به وکیل خانواده ای مراجعه کنیم که در تمامی دعاوی خانوادگی مهارت و تجربه ی کافی را داشته باشد. یک وکیل خانواده ی خوب باید به اندازه ای تجربه و تخصص داشته باشد که موکل خود را همانند یک قاضی راهنمایی کند . بهترین وکیل کسی است که گواهی و مدارک های مربوط به شغل و تخصص خود را داشته باشد و در پرونده های قبلی خود مربوط به خانواده را موفق شده باشد و این وکیل ارزش اعتماد کردن را دارد .اعلام وکالت در پروندههای احتمالی اعضای خانواده، شرکت در جلسات جهت سرمایه گذاری و یا خرید و فروش اموال منقول و غیر منقول و در مواقع لزوم، به عهده گرفتن وکالت در پروندههای حقوقی، کیفری و اختلافات خانوادگی، از جمله وظایف وکیل خانواده میباشد.
مهمترین عناوین دعاوی خانواده
- حضانت
- درخواست مهریه
- درخواست نفقه
- اجرت المثل
- طلاق توافقی
- جهیزیه
طلاق توافقی: نوعی طلاق است که زوجین در آن در مورد تمامی مواردی که در هنگام طلاق می بایست درباره ی آنها تصمیم گرفته شود توافق دارند یا به دلیل شرایط وجود و عدم وجود تمایل به ادامه ی زندگی با گذشت در موارد تعیین شده قانونی به توافق خواهند رسید.
مهریه: زوجین باید توافق کنند که آیا زوجه بخشی از مهریه یا تمام مهریه را دریافت نمایند یا خیر. در بسیاری از مواقع در طلاق توافقی زوجه در ازای مبلغ یا مالی نظیر خودرو یا ملک و یا هر چیز دیگری مابقی مهریه را میبخشند. اگر زوجه به همراه وکالت طلاق به دادگاه مراجعه کند طبق قانون و رویه ی قضایی باید حداقل نصف مهریه ی خود را به زوج ببخشد.
نفقه: در صورتی که زوجه نفقه ی معوقه داشته باشد می بایست در مورد بذل و یا گرفتن آن با همسر خود توافق نماید. زن می تواند علاوه بر نفقه حال خود نفقه گذشته خود را نیز مطالبه نماید و برای وصول آن در دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف بستگی به میزان آن اقامه دعوی نمود.
نفقه زن مشروط به فقر او یا تمکن مرد نیست و زن اگرچه ثروتمند باشد، می تواند از شوهر نفقه بخواهد.
اجرت المثل: به معنای کارهایی است که زن در خانه انجام داده است. در صورتی که زن بخواهد از شوهر خود اجرت المثل بگیرد باید در مورد آن با شوهر خود توافق نماید.
حضانت: نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف است و هیچ کدام از والدین حق دارند در مدتی که حضانت طفل بر عهده آنان است از نگهداری او امتناع کنند و در صورت امتناع یکی از والدین حاکم باید به تقاضای دیگری نگهداری طفل را به هریک از آنها که حضانت بر عهده اوست الزام کند و در صورتی که الزام ممکن نباشد، حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شده باشد، به خرج مادر تامین کند.حضانت همه ی فرزندان تا سن 7 سالگی با مادر است و پس از آن تا سن بلوغ با پدر است. سن بلوغ برای دختران 9 سال و برای پسران 15 سال است.
باید توجه داشت که اگر:
زوجین باهم و بدون وکالت نامه برای طلاق توافقی اقدام نمایند باید بر سر حضانت توافق نمایند که ایا حضانت تا سن بلوغ با یکی از زوجین باشد و یا حضانت مطابق قانون بین زوجین تقسیم شود .
اگر زوجه با وکالت نامه طلاق به دادگاه مراجعه نماید، باید حق تعیین حضانت فرزندان در وکالت نامه قید شده باشد در غیر این صورت حضانت مطابق قانون تا 7 سال به مادر داده خواهد شد.
جهیزیه: زوجه در صورتی که فاکتور اجناسی را که خریداری کرده است داشته باشد یا برگه ای که به هنگام عقد به امضای داماد رسیده باشد را در اختیار داشته باشد می تواند جهیزیه ی خود را از منزل شوهر پس بگیرد.
مزایای استفاده از وکیل
- صرف زمان کمتر برای حل و فصل مشکلات حقوقی
- صرفه جویی در هزینه
- سپردن کارها به وکلا بدون هیچ گونه ضرر و درد سر
- افزایش آگاهی افراد نسبت به مسائل قانونی در هر زمینه
موسسه حقوقی اوستا با استفاده از تجربه ی خود پاسخگوی شما عزیزان است . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فوق حرفه ای ما در ارتباط باشید . مشاوران حقوقی موسسه ی اوستا به صورت دقیق تر مسائل و مشکلات شما کاربران محترم را بررسی میکند. 45403-021
لینک کوتاه مطلب:
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید: